• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Rövidre sikerült szezonzáró

Az Osváth Péter - Nemes Csaba kettős számára mindössze öt szakaszon át tartott az évad utolsó futama, a Nyíregyháza Rallye.

A skodás duó ugyan tét nélkül vágott neki a bajnokság leghosszabb versenyének, de a balatonfüredi pilóta a rajt előtt úgy fogalmazott, hogy szeretnének egy kicsit kozmetikázni az idei teljesítményükön. Ez azonban nem sikerült, mert már az első kör végén a pálya szélére kényszerültek a Fabia R5-tel.

„A köd és a pára miatt, azt gondoltuk, hogy az erdő vizes lesz, ezért az első körre nagyon puha abroncsot választottunk, amit intermédianak is neveznek. Sajnos már az első gyorson elmelegedett a gumi, becsúsztunk az árokba és megütöttük a futóművet. Tovább tudtunk menni, az autón kívülről szinte semmi sem látszott, de a futómű felfogatása elrepedt, a hátsó kerék folyamatosan mozgott benne, így pedig nem lehetett gyorsan autózni vele. Megpróbáltuk végig szenvedni a kört, de az utolsó gyorson már borzasztó hangok jöttek a diffiből, mert az is kapott az esés következtében és egész egyszerűen nem tudtunk bemenni a szervizparkba, így kiestünk a versenyből.”

Az MR Racing kettőse az abszolút 9. helyen zárta az idei bajnokság küzdelmeit, de Osi szerint, bőven vannak még kiaknázatlan lehetőségek az R5-ös csomagban.

„Azt gondolom, hogy a szezon során fejlődtünk, voltak elfogadható eredményeink is, de ennél sokkal több van a kocsiban. Sokat kell még menni vele, tesztelni és versenyezni. Ütni-vágni kell a Skodát, el kell hinni a féktávjait és a kanyarsebességeit. Csinálni kell és akkor lesz belőle valami. Jövőre már könnyebb dolgunk lesz, mert van a hátunk mögött egy év tapasztalat és ezt a rutint kell felhasználnunk 2019-ben, de időt kell adnunk magunknak az R5-ös autóval. Az idei év nem zárult le teljesen számunkra, mert a Mikulás Rallye-n szeretnénk még rajthoz állni a téli szünet előtt.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top