• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Mecsek Rallye: Jön hazánk legnagyobb múlttal rendelkező raliversenye

Turán Frici és Farnadi Ági Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő raliversenyén, az 56. Mecsek Rallye-n áll rajthoz június 22-24. között. Friciéknek az aszfaltos versenyen pénteken és szombaton is 6-6 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

 

Turán Frici nem először jár a Mecsekben, ugyanis 2009-ben és 2013-ban futamgyőztesként zárta a versenyt, míg 2012-ben és 2018-ban összetett 2. helyen végzett a kanyargós pályákon, emellett több szakasz -és prológgyőzelem is fűződik a nevéhez.

„Szeretjük a Pécs környéki pályákat, a Salgó Rallye sikerét követően egy hasonló hangulatú, és legalább annyira eredményes versenyzést várunk. A felkészülést szerdán kezdjük meg, akkor látjuk majd pontosan a pályákat, de alapvetően ismert gyorsasági szakaszokon autózunk majd. Talán az egyik tűnik kicsit ismeretlenebbnek, kíváncsiak vagyunk, mennyit változtatnak idén a szervezők” – kezdi Frici.

Az 56. Mecsek Rallye azért is különleges, mert a Formula1 után a második legrangosabb nemzetközi rendezvény, az FIA European Historic Rally Championship, a CEZ, a Mitropa Rally Cup és az MNASZ HUMDA Országos Rally Bajnokság valamennyi osztályának hivatalos bajnoki fordulója, amely rendkívül népszerű a szurkolók körében is.

„Pécs környékén igazi autósport kedvelő emberek élnek, jó lesz találkozni velük a FanZone-ban és a pályák mentén is biztos, remek lesz a hangulat. Én is sokat mentem már a Mecsekben, így nagy meglepetésre nem számítok, inkább az időjárás az, ami ezen a vidéken bármikor megviccelhet minket. Örülnék egy igazi, napsütéses, nyárias versenynek, de egy kupának még jobban” -mondja mosolyogva Ági.

„Szeretnénk folytatni ezt a jó szériát, az autó, a csapat és mi is jól vizsgáztunk az előző versenyen. Bízunk benne, hogy az apró hibákat ki tudjuk küszöbölni a Mecsekben és egy sikeres futamot zárunk” – teszi hozzá Frici.

A kétnapos Mecsek Rallye-n a versenyzőkre összesen 12 gyorsasági szakasz és 161 kilométer vár. Mivel az EB szabályzata egy pályán maximum kétszeri áthaladást tesz lehetővé, így a pénteki és szombati versenynapokon három-három különböző szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek két-két alkalommal.

A verseny és az ahhoz kapcsolódó programelemek az idei évben is ingyenesen látogathatók.

Forrás: Just Creative

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top