• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hibjánék nagyon kemény meccsre számítanak a Mecsekben…

A mecseki pályákat már egy új „szívvel” rója majd a Ford. A motorcsere mellett döntött Hibján Joci és Szollár Csabi annak érdekében, hogy a szezon hátralévő futamairól kitegyék a technika ördögének szűrét. Bíznak a legjobbakban, mi pedig szorítsunk a csapatnak. 

 

Megtaláltátok a Ford múltkori hibáját és sikerült orvosolni is?

- Igen, minden megoldódott, éppen most viszem a versenyautót egy kis simogatásra még, teljesítménymérő padon bejáratjuk. Az olajnyomás gondunk nem indokolta, de mivel kicsit kopott volt már a motorunk, egy motorcsere mellett tettük le a voksunkat. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ez láttuk jó megoldásnak, reményeink szerint most már önfeledten élvezhetjük majd a soron lévő futamokat, és elkerül minket a technika ördöge. Igaz, hogy kicsit végszóra, mert erős volt az időbeosztás, de mondhatom talán…egyben-rendben az autó és a csapat egyaránt. Izgatottan várjuk az újabb kihívást a Mecsekben. 

 

Akkor lehet nyomni az elejétől a végéig?

- Igen, azért előtte szeretnénk még részt venni a teszten is, valamint most még a padon járatjuk, ugyanis el kell végeznünk a bejáratási protokollt, amit az M-Sporttól kaptunk. Aztán egy olajcsere… és indul a mandula. A hivatalos teszten belerakunk pár kilométert, csak hogy visszarázódjunk a küzdelembe. A futóművet szerintem már nem kell bántanunk, de ha úgy érezzük, akkor arra is lesz lehetőségünk ott, hogy módosítsuk a beállításokat. 

 

Húzós hétre számítotok? 

- Igen. Elég hosszú hét lesz ez, próbáljuk okosan összehozni a munkánkkal. Minden erőnket összeszedjük és próbálunk fejben is ott lenni, nem csak testben. A pályabejárás után jön majd a teszt, aztán pénteken az éles bevetés, ahol, ha jól emlékszem két gyors tuti esti lesz. Úgyhogy mi nagyon kemény meccsre számítunk. Szombatra láttunk egy kis zivatart is, hogy mi lesz belőle, az majd ott kiderül, de továbbra is száraz pálya pártiak vagyunk. Annyi kudarc ért minket folyamatosan, nagyon kellene a csapatnak és nekünk is egy kis sikerélmény. 

 

Milyen viszonyban vagytok a Mecsekkel?

- Mi nagyon kedveljük a környéket, a várost, az egész vidéket…minden pozitívan ékelődött belénk az elmúlt évekből, szóval mi jó szájízzel fogunk megérkezni, és hasonlóan szeretnénk majd távozni is a futam végén. A nevezési lista szerint hárman leszünk Forddal, de a mezőny ismét népes, szóval semmi másra nem lesz szükségünk, mint kitartásra és megfontoltan, de határozottan szem előtt tartani a fokozatos előrelépést. 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu - Rally Team

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top