• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A hazai rallysport legjobbjai is rajthoz állnak a WHB Győr Rally versenyen

A hazai rallyszezon egyik fénypontjának ígérkezik a hétvégén zajló WHB Győr Rally. A sportprogram mellett más szakágak képviselői és junior versenyzők is rajthoz állnak a belvárosi gyorsaságin, a kiegészítő programok között a Széchenyi Egyetemi Csoport tagja, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Széchenyi István Egyetem kitelepülése is látható, lesz sportautó- és veteránautó-kiállítás, valamint gokartpálya is. A program 2023. szeptember 8-10. között zajlik, a külső gyorsasági szakaszok kivételével ingyenesen látogatható.

 

Több évtizedes álom valósul meg a hétvégén a WHB Győr Rally megrendezése révén: a győri sportbarátok által alapított Arrabona Rally Club, a TRP Hungary és a Mitko Magyarország összefogásával 2023. szeptember 8-10. között visszatér a magyar rallysport Győrbe, és olyan történelmi helyszíneket is érint, mint a cseszneki, a Tényő-Ravazd közötti gyorsasági szakasz vagy a Rábaring. A verseny legemlékezetesebb helyszíne azonban várhatóan a Győrben zajló belvárosi gyorsasági szakasz lesz.

A versenyen a HUMDA Országos Rally Bajnokság ORB, ORC, Historic, ORB2 és ORB3 kategóriája áll rajthoz. A belvárosi gyorsasági szakasz előtt és után junior versenyzők is pályára léphetnek, és a közönség megtekintheti a Showtime műsorszámot is, amelyben más szakágak kiválóságai ülnek a volán mögé.

A program 2023. szeptember 8-án 17 órától kezdődik az ORB3 rajtdobogójával a Városház téren. Az ORB mezőnye hat különböző gyorsasági szakaszt teljesít a két nap folyamán. A Győr körüli külső gyorsasági szakaszokat két alkalommal is érintik a versenyzők, így összesen 11 gyorsasági szakaszt tartanak meg. A Power Stage a Rábaringen lesz.

A WHB Győr Rallyra 136 versenyzőpáros nevezett, ami a szezon késői szakaszában egy új verseny esetében kiemelkedő érdeklődés. A nevezők között számos győri és Győr-Moson-Sopron megyei versenyző szerepel a junioroktól az első osztályig. A mezőnyben egy igazi csúcstechnológiájú versenyautó is szerepel a világbajnokságból származó Citroën C3 WRC révén, amit Bútor Róbert vezet majd. A rendkívül ritka versenyautót a promóter, a versenyző és partnerei összefogásának köszönhetően láthatja a közönség.

Benevezett a versenyre a Hungarian Motorsport Academy tehetséggondozó program által támogatott Csomós Miklós, aki nemrég a magyar rallysport történetében is meghatározó sikert ért el az FIA Rally Európa-bajnokság csehországi fordulóján elért 2. helyével. Mellettük természetesen rajthoz áll az ORB értékelés bajnoki címére hajtó Vincze Ferenc-Percze Nándor páros és a 2. helyezett Turán Frigyes-Farnadi Ágnes duó is.

A Showtime műsorszámban is lesz ritka versenyautó: Olaszországból érkezik Győrbe a TCR Europe és a TCR Italy versenysorozatokban induló Losonczy Levente túraautója. A győri sportoló Hyundai Elantra N TCR típusú autójával 3. helyet ért el az olasz bajnokság imolai futamán, a belvárosi gyorsaságin Győr sportért is felelős alpolgármestere, Radnóti Ákos és az ismert énekesnő, Lola lesz az utasa. 

Változik a forgalmi rend

A verseny nyomvonala érinti Bakonyszentkirály, Csesznek, Kardosrét, Olaszfalu, Bakonynána, Tés, Felsőpere, Alsópere, Bakonycsernye, Tímárpuszta, Tényő, Ravazd, Écs és a Rábaring, valamint Győr gyalogos, autós és közösségi közlekedését. Győrben az ETO Park Élményközpontban lesz a szervizpark, a Városház téren a rajt- és céldobogó, a gyorsasági szakasz érinti a Széchenyi István Egyetem campusát, a Kossuth hidat és a Dunakapu teret is.

Az érintett településeken útlezárások és forgalmirend-változások is előfordulnak, a rendezőbizottság arra kéri a lakosságot, hogy tájékozódjanak a gyorrally.hu oldalon.

Losonczy Levente, TCR Italy, Vallelunga teszt - Fotó: MGR Images

Kiegészítő programok Győr belvárosában

A rendező gyorsasági szakaszok mindegyikén kijelölt nézői pontokat, ahol egységes, 3.000 Ft-os belépőjegyet kell váltani, egy jeggyel az összes nézői pontra be lehet lépni a hétvége folyamán. A nézői pontokra a belépés 12 éves korig ingyenes, a győri belvárosi gyorsasági szakaszra és a szervizparkba a belépés életkortól függetlenül ingyenes.

A szervizparkban, a Dunakapu téren, az Egyetem téri körforgalom közelében lévő P5 parkolóban és a mellette lévő Hédervári úton számos program várja a nézőket, szintén ingyenesen. A szervizpark az egész hétvégén látogatható, a Dunakapu téren lévő közlekedésbiztonsági park szombaton és vasárnap, a programok többsége vasárnap látogatható. Ezek között sport- és veteránautó-kiállítás, egyetemi kitelepülés és gokartpálya is lesz. A gyorsasági szakaszok térképei és a programok elhelyezkedése a gyorrally.hu oldalon és a WHB Győr Rally közösségi média-felületein található meg.

Helyi vállalkozások is a verseny mellé álltak

A WHB Győr Rally névadó szponzora a WHB csoport, kiemelt partnere a Széchenyi Egyetemi Csoport tagja, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., valamint a Széchenyi István Egyetem és Győr Megyei Jogú Város. A helyi vállalkozói szektor több kiemelkedő képviselője is fantáziát látott a rendezvényben, ennek köszönhető, hogy a Metabond, az AK Construction, MNR Kft., a Leier Autó és a KMI Autóház is csatlakozott a támogatói körhöz. A rendezőbizottság köszönetet mond továbbá a hatóságoknak, a további együttműködő partnereknek, az önkénteseknek és a települések lakosságának.


Forrás: gyorrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top