• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Osváth: 20. Vredestein Miskolc Rally

Osváth Péter - Farnadi Ágnes
Mitsubishi Lancer Evo IX. (Gr. N.)

A megszokottakkal ellentétben idén Eger helyett Miskolcon került megrendezésre az Országos Rally Bajnokság első futama. Március utolsó hétvégéjén 11 darab gyorsaságiból ötöt teljesített a mezőny éjszaka a szombati nap folyamán, de a vasárnapi pályák is tartogattak kalandos helyzeteket a rengeteg felhordásnak és defektveszélyes padkáknak köszönhetően.

 

Csapatunk a csütörtöki hivatalos teszten próbálhatta meg először „élesben” a téli felújítás eredményét. Bár viszonylag keveset tudtunk menni, sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat.

A pénteki prológot követően, szombaton a késő délutáni órákban vette kezdetét a 20. Miskolc Rallye. Az este folyamán háromszor kellett teljesíteni a rövidebb, de igen trükkös Bükkszentlászló- Bükkszentkereszt közötti szakaszt, illetve két alkalommal a még nehezebb, több, mint 23 km-es Lillafüred-Mályinka gyorsaságit. Sajnos a második körben egy műszaki hibás autót rajtoltattak előttünk, amit hamar utol is értünk, de viszonylag sokáig voltunk kénytelenek követni, amíg meg tudtuk előzni. Ezt követően már nehezen találtuk a ritmust, így az első napot a kategória harmadik helyén zártuk.

 

 

Az óraátállításnak köszönhetően nem volt alkalmunk sokat pihenni; vasárnap újabb hat gyorsasági várt ránk. Az első pályán sikerült tized másodpercre pontosan egy  időt autóznunk egyik versenytársunkkal, amely egyben a kategória első ideje is volt. Ezt követően egy másik kategóriatársunk kiesését követően sikerült egy hellyel feljebb kerülnünk. A vasárnapi hat gyorsból ugyan sikerült hármon első időt jönnünk, a versenyt a második helyen zártuk végül. Szerencsére az értékes maximális plusz pontokat az utolsó, úgynevezett „erőgyorsasági” szakaszon sikerült begyűjtenünk, így az eredménnyel elégedettek lehetünk. Abszolút értékelésben is sikerült pontokat szereznünk kilencedik helyezésünkkel, amelynek külön örülünk, hiszen egyre nehezebb tartani a versenyt a sokkal korszerűbb autókkal szemben.

Támogatóinknak, csapatunknak ismételten köszönjük a rengeteg segítséget. Reméljük a bíztató évkezdés további jó eredményeket hoz még a szezon folyamán!

 

Szerző: 206wrc

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top