• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bevált a Michelin

A Speed Rally Team versenyzőpárosa Merényi Zsolt és Adamcsek István a hétvégén abszolválta a Székesfehérvár Rally 82,5 km-es versenytávját. Vasárnap nem csak a másodpercekkel kellett megküzdeniük, hanem a 40 fokos meleggel is.

 

 

A verseny részleteiről Adamcsek Istvánnal beszélgettem:

Említetted, hogy új Michelin gumikat szereztél a Citroenhez, mennyire vált be?

Teljes mértékben. Nem bántam meg, hogy hallgattam Ákosra, nem is volt rá okom, hiszen saját tapasztalatból adott tanácsot a gumiválasztásnál.

 

Összességében elégedettek voltatok a C2-vel?

Határozottan igen, nem csak a gumikat sikerült jól kiválasztani, de az ülések is nagyon jók, műszaki probléma eddig sem merült fel, így panaszra nincs okunk, már csak a másodperceken kell javítani.

 

Mennyire viselt meg titeket a hőség?

A gyorsok végén volt a legrosszabb, a pályán ugye én navigálással, Zsolti a vezetéssel volt elfoglalva, így azokra a percekre el is felejtettük a meleget. Aztán, mikor már beértünk a stopba a rögtön húztuk le az ablakot, mert levegőt alig lehetett kapni. A lényeg, hogy nem befolyásolta a teljesítményünk a nyári forróság.

 

Milyen eredménnyel zártátok a versenyt? Megfelelt az elvárásotoknak?

Abszolút értékelésben a 24. helyen, Kategória 4. helyen végeztünk, mellékesen 9-en indultunk, és 5-en értünk célba. Az sem kis dolog, hogy nem estünk ki. Az időket tekintve elég változó volt a teljesítményünk, de az 1. és a 7. gyorsot összehasonlítva 10 mp-et javítottunk. Most úgy érzem el kellett volna menni Szombathelyre, Zsoltikának biztos meg tetszett volna, illetve még nincs tapasztalata murván.

 

Akkor indultok a másik murvaversenyen a Veszprém Rally-n?

Nem valószínű, hiszen a Baranya kupát terveztük, következő állomásként, viszont így a Kassa Rally is kérdéses lesz, mivel 2 héttel követi Baranyát, ami kicsit sűrűnek tűnik.

 

Köszönöm a riportot és gratulálok az eredményhez, remélem sikerül minél több versenyen indulnotok!

Köszönet a támogatástért: Pet-Pack Kft., Susánszky és Társa Végrehajtó iroda, Surprise Drinks

 

Speed Rally Team sajtófőnök: Lakati Anett

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top