• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bajnokhoz méltóan szeretnénk Egerben szerepelni

A P13-as kategória likvidálása, a Rallye2 Bajnokság abszolút értékeléséből alaposan kibabrált az aktuális bajnokokkal, Krehlik Nándival és Madarász Szabival. A borsodi srácok mindent megtettek a téli szezonban azért, hogy a Ladájuk motorját, egy 1600 köbcentiméteresre cserélhessék és be tudjanak nevezni a P12-es kategóriába. Az eladás nem sikerült, nem érkezett meg a motorért a várva várt vásárló. Jó hír, hogy egy kis külső segítséggel a bajnokok Egerben mégis ott lesznek a rajtvonalnál, de a folytatással kapcsolatban még nem tudott biztató információkkal szolgálni Nándi. Krehlik Nándival beszélgettünk az Eger Rallye-ról, illetve a 2019-es év további terveiről.

 

Már tavaly, év elején tudtuk, hogy az idei évtől kiveszik a P13-as kocsikat, a Rallye2-ben, az összetett értékelésből. Bajnokként vonultak el a téli szünetre. Mivel telt az elmúlt öt hónapotok?  Sikerült alkalmazkodnotok a változó szabályokhoz?

A Szilveszter Rallye-ra még elmentünk bulizni egy nagyot, után igazából csak szétszedtük az autónkat, nem nagyon haladtunk vele. Jelenleg is eléggé el vagyunk csúszva a munkákkal. Éppen festésre vár a karosszéria. Ha a festő végzett a dolgával utána kezdhetjük majd újjáépíteni az egész autót. A motort áruljuk, az ajánló levele egészen jó, de nem igazán tolongtak érte eddig a vásárlójelöltek. Továbbra is az lenne a terv, hogy építünk bele egy új erőforrást, egy P12-es kategóriába is megfelelő motort.

Ezekből a sorokból nem azt szűröm le, hogy elrajtoltok az Eger Rallye-n…

Pedig ott leszünk. Szerencsére Egerre kölcsönkaptunk egy autót Jobbágy Krisztiántól, amiért nagy köszönettel tartozunk, ezzel tudtunk nevezni a P12-be. Az Eger Rallye-n egy 1.6-os Ladával megyünk majd. Igyekszünk megszokni és jól szerepelni vele, ami a 28 párost számláló P12-es kategóriában nem lesz egyszerű. A nevezési listán láttam egy-két igen érdekes, és ütős nevet, akik várhatóan nem fognak spórolni a gázzal Egerben. Meglátjuk, hogy mit tudunk letenni az asztalra ezzel az autóval, a népes és nagyon kemény P12-es géposztályban. Konkrét eredményt nem tűzünk ki magunknak, de szeretnénk bajnokhoz méltó módon szerepelni.

Ismerősek lesznek a pályák?

Szuhán még nem mentünk, de erőteljesen az az érzésem hogy az nekem nagyon tetszeni fog. :) A másik két pályán pedig majd átmegyünk, ahogy tudunk. A jó minőségű, autópálya jellegű gyorsaságik sosem jelentették a szívem csücskét.

Mi lesz Eger után?

Még nem tudjuk, Miskolcra egyelőre nincs ötletem. A saját kocsink addigra még egészen biztosan nem lesz készen.

Tavaly Szombathelyen szereztétek meg pályafutásotok első összetett győzelmét. Oda visszatértek?

Május közepére, ha szerencsénk van, talán már elkészül a kocsink, de kizártnak tartom. Az idei évben a távolabbi versenyeket szinte biztosan ki kell hagynunk. Komoly terveink nincsenek, nem is lehetnek, mert nem álltak össze hozzá a feltételek úgy, mint a tavalyi, rettentően sikeres évünkhöz. Számunkra most az tűnik reálisnak, hogy Egerben rajthoz állnunk autózunk egy jóízűt, örülünk annak, hogy egyáltalán ott tudunk lenni. Aztán nekilátunk az Ladánk talpra állításának. Nem tudjuk még, hogy mit hoz nekünk a sors 2019-re. Abban bízunk, hogy a nyár végére, mondjuk a Salgó Rallye környékére – vagy egy picit hamarabb – összeáll a saját autónk, az új motorral, és akkor a második félidőre mi is bekapcsolódnánk Rallye2 Bajnokságba.


Rallye2.hu – Salánki Gábor

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top