• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hatos…f@szt…kilences

Pécsen még egy EVO VI-tal mentek Kurtos Robiék, de a Szilveszter Rallyn már egy EVO IX-cet tesztelnek a következő évre. A navigátora egy ideje nem ült autóban, de ezt nem hagyhatja ki, mert régi álma volt László Pistinek, hogy egy ilyen autóban diktálja a tempót. Úgyhogy Robi és Pisti az új paripával vág neki a szezon utolsó futamának. De hogy hogyan is jött ez az év végi váltás, Kurtos Robi elmondja nekünk.

 

A bajnokságot hogy sikerült zárnotok idén, hogy nem mentetek az osztrák versenyre?

- Én úgy számolgattam, hogy 4. vagy 5. helyen végeztünk idén, de az MNASZ nem hivatalos végeredmény listájában a 16. géposztályba 3. helyen szerepel a nevünk. Hogy ez az eredmény fog-e még változni vagy sem, nem tudjuk, de ha nem, akkor nagyon örülünk neki.

 

A Mecsek Rally óta nem ültetek autóban, viszont most már nem is abban fogtok, hisz lecserélted az EVO VI-ot egy IX-esre. Miért?

- Pécsen, amikor kiállni kényszerültünk, akkor olyan rossz érzés volt, hogy már megint kiestünk, hogy elgondolkodtam rajta, hogy eladom. Igazából nem görcsöltem túl, hogy mindenképpen lecseréljem, de jött egy olyan alkalom, ami kicsit elgondolkodtatott, és hát addig forogtak a kerekek, míg megvalósult a csere. Persze előtte azért próbálgattam, mentem vele, és végül megegyeztünk. Mindig szerettem volna egy kilencessel menni, de álomnak azért nem mondanám, inkább a véletlenek döntöttek itt. Úgy is mondhatnám, hogy szembejött velem a lehetőség, és mivel sok gondunk volt a másikkal, ez segített a végső elhatározásban. Bízom benne, hogy jó döntés volt.

Minden évben támogatókat szoktatok autóztatni ezen a versenyen. Most viszont László Pisti ül majd a J1-ben. Miért?

- Igen, tényleg így szokott lenni, de idén mégsem. Ennek két oka van. Az egyik az, hogy mégis csak egy új autóval fogunk menni, és benne van a pakliban, hogy bármi történhet vele menet közben, bár ne történjen, de előre látóak vagyunk. Az pedig, hogy kijönnek a támogatók és valami nem úgy alakul, az nem lenne jó semmiképpen. Tehát úgy gondolom jobb az, ha most tesztelem az autót a következő szezonra, és majd amikor már biztosan tudjuk, hogy oké a kocsi, akkor bepótoljuk majd a támogatók autóztatását. A történet szebbik fele pedig az, hogy mégis csak egy álmot fogok teljesíteni. ☺ László Pisti haveromnak nagy álma volt egy EVO IX-ben navigálni, és hát akkor most megkapja, mégis csak karácsony környékén leszünk még.

 

Robi, mi a végszó a Szilveszter Rally előtt?

- Próbálgatjuk, tanulgatjuk az új szerzeményt, álmot tejesítek, és persze mindezt jó hangulatban, szeretnénk méltóan lezárni a szezont. Valamint ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónak az egész éves bizalmat, és Békés Boldog Karácsonyt kívánni mindenkinek.



Köszönjük a támogatást:

Olajszer-Tech Kft.; Omega Transz Kft.; Foam-System Kft.; Újszőlőskert Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Korloy Inc. Cutting Tools , KZ Invest Kft.;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Szemán Ádám



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top