• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

ŠKODA Fabia Rally2 evo-val indulunk a Mikulás Rallyn

A 2021-es év zárásaként valódi örömautózában lesz része Herczig Patriknak és Bán Viktornak. A Mikulás Rallyn Herczig Norbert és Ferencz Ramón ŠKODA Fabia Rally2 evo versenyautójával indulhatnak. Az élmények mellett a tapasztalatszerzés is fontos lesz.

Bár a beszélgetés első pillanatától kezdve hallatszott Herczig Patrik hangján, hogy alig várja már azt a pillanatot, amikor a hétvégén beülhet a versenyautóba, mégis a szakmai szempontokkal kezdte a célok ismertetését.

Felkészülés. Ez volt az alapgondolat, amikor eldőlt, hogy a ŠKODA-val indulhatunk a versenyen. A cél az lenne, hogy egy gyorsabb autóval is tapasztalatot szerezzünk, hogy utána az idézőjelben lassabb Rally4-gyel még gyorsabban tudjunk menni. Ezen kívül nincs egyéb cél, szeretnénk jól érezni magunkat és célba érni, ezzel lezárni ezt a nagyon nehéz és fordulatos szezont” – mondta Herczig Patrik. „Gyakorlatilag minden más lesz, rengeteg dolgot meg kell majd tanulni. Mondani sem kell, hogy alig várom a hivatalos tesztet, szinte a perceket is számolom. Múlt héten még tudtam figyelni az iskolában is, de ezen a héten már küzdelmes volt a koncentráció, a gondolataim már állandóan a hétvége felé kanyarodtak. Természetesen nagyon izgulok, de ez egy pozitív izgalom.”

Vannak pillanatok az életben, amelyeket talán örökre megjegyez az ember. Az a momentum, amikor Patrik megtudta a hírt, valószínűleg egy ilyen emlék lesz majd.

„Iskolából értem haza, és apa várt a hírrel, hogy a ŠKODA-val mehetünk a versenyen. Viktort hívtam először, aki nagyon boldog volt, rögtön bő negyedórán át beszéltük róla, hogy mi várhat ránk. Persze már sokszor láttam a pálya széléről apáékat versenyezni, sőt idén két olyan teszt is volt, amikor beülhettem a jobb egybe, de ez most más lesz. A hivatalos teszten a Kislőtéren először apa ül majd mellettem, utána pedig Viktorral folytatjuk a felkészülést. Nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz vezetni az autót, elképzeléseim vannak már, de várom a valóságot. Szerencsére csak a vezetéssel kell foglalkoznom, hiszen apáéknak megvannak a tökéletes beállításaik ide, az kerül majd az autóra. Örülök neki, hogy murván tehetem meg az első kilométereket. Bátrabban megyek ezen a talajon, és a Mikulás Rallyn a pályák is szélesebbek, lesz helyünk autózni.”

A ŠKODA Fabia Rally2 evo nem mindennapi élmény, amit fokoz az, hogy pontosan az az autó lesz, amely év elején ott volt a portugáliai világbajnoki futamon, Rómában pedig az ERC futam dobogóján állt.

Eltelt egy idő, amíg valójában felfogtam, milyen ajándékot is kaptam. Az egész egy csütörtöki délután derült ki. Persze rögtön elmeséltem a barátaimnak, akik szintén lelkesek lettek. Mindenki nagyon örült a hírnek, de valójában el kellett telnie jónéhány napnak, mire valójában megértettem, milyen autóval fogunk versenyezni. Egy biztos, már most nagyon büszke vagyok rá, hogy ebben az autóban ülhetek” – mondta Herczig Patrik.

A Mikulás Rallyn az 5-ös rajtszámmal versenyez majd Herczig Patrik és Bán Viktor. A Fabia  dekorációja eltér majd a megszokottól. Az alap az autó év közben megismert mintázata lesz, kiegészítve a Herczig Autósport támogatóival. No meg persze változnak a nevek a hátsó oldalablakokon. Ferencz Ramón nevének helyére Bán Viktor kerül, a pilóta esetén azonban csak a keresztnevet kell cserélni, a Norbert helyett ezúttal Patrik lesz az ablakon.

A Mikulás Rally programja:

2021.11.28. vasárnap:

GY1      Nagylőtér/1                                          14.00 km                      08:33

GY2      Kislőtér/1                                             18.30 km                      09:16

Szerviz – 30 perc                                                                                   09:54

GY3      Nagylőtér/2                                          14.00 km                      11:15

GY4      Kislőtér/2                                             18.30 km                      11:58

Szerviz – 30 perc                                                                                   12:36

GY5      Kislőtér/3                                             18.30 km                      13:49

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top