• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Viszlát 2022!

Felnitörés és egy elszakadt váltó bowden hátráltatta Osváth Pétert és Hebling Lilit a 26. Mikulás Rallye-n. A Mitsubishi Lancer EVO 9-cel versenyző páros ugyan tetemes időveszteséggel, de teljesítette a murvás szezonzáró futamot.

„Nagyon jók voltak a pályák! A verseny előtt esett az eső, amit a tréningen szépen lejártunk, és hál Istennek vasárnap se köd, se csapadék nem volt. Szenzációs érzés volt ilyen gyorsokon versenyezni. Most kellett volna a Skodával menni.” Vág bele nevetve a verseny értékelésébe Peti.

A Mikulás Rallye félidejében még minden rendben volt, az abszolút hetedik helyen, a második legjobb Mitsubishisként fordult Osváth-Hebling kettős.

„Kiskőtéren csak a WRC, az R5-ök és Hevesi Pisti tudott jobbat menni, ami nem rossz, de nem a világ teteje. A helyén kell kezelni ezt az eredményt, nem kell bele látni semmi extrát. Főleg, hogy a négyes gyorson ketté tört egy felni, majd az ötödiken elszakadt, pontosabban leakadt a váltó bowden. Ezért a Nagylőtéren legalább 7 percet, a Gyártelepen pedig 1.5 percet szereltem. Elment a mögöttünk érkező autó, majd ismét becsatlakoztunk a versenybe. Az utolsón pedig már nem erőlködtünk csak szépen befejeztük a Mikulás Rallye-t.”

A verseny előtt nemsokkal derült ki, hogy Osváth Péter és Papp Tamás útjai elválnak, így Hebling Lili személyében új navigátort köszönthettünk a jobb1-ben.

„Lili a szerelőm lánya, nagyon szereti az autósportot, iszonyú lelkes, él-hal a raliért, nem mellesleg nagyon könnyű is, így vele indultam. Ahhoz képest, hogy kezdő navigátor, ügyes volt, időben kaptam az információkat, mondta szépen! Nyilván tanulnia kell még, de így, hogy a semmiből ugrott be egy turbós, összkerekes kocsiba, remekül végezte a dolgát.”

Autó fronton sem a megszokott márka szerepelt Osi neve mellett a Mikuláson.

„Nagy volt a különbség a Skodához képest. A Mitsubishi nagyon jól megy, az tetszik, halad előre ahogy kell, de a futóműve… Nem lehet összehasonlítani a két technikát. Két különböző dimenzió. Vannak részek, ahol a Skodával simán át lehet menni, aztán hirtelen bevillan, hogy ezt a Lancerrel nem lehet, mert széttörik. Túléli, de nem lép át úgy mindenen, mint az R5. Az idei évet a Mikulás Rallye-val lezártuk. Jövőre szeretnék a Magyar Bajnokságban menni, de még nem tudok semmi biztost. Majd kiderül, hogy alakulnak a dolgok.”




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top