• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Jutalomutazás a Mikulás Rallye-n

Örömautózásra készül egyik kedvenc versenyhelyszínén a Citroën C3 WRC-t irányító Bútor Róbert. Ebben a kalandban pedig egyfajta jutalomként Makai Gergely lesz a társa, mondja számára az itinert.

 

  • 2023-ban többször láthatunk versenyezni, óriási szurkolótáborod nagy örömére és a Mikulás Rallye-n is rajthoz álltok a jövő hétvégén. Felkészültetek?
  • Gyakorlatilag készen állunk, az autón az utolsó simítások történnek, a Győr Rally után átépítettük murvára és végre nem kellett kapkodnunk. Nagyon jó bőrben van az autó, bízom benne, hogy semmiféle technikai probléma nem fog minket hátráltatni, és felszabadultan tudunk menni.

 

  • A megszokott formában láthatunk Titeket?
  • A fő változás annyi, hogy a Mikulás Rallye-n nem Tagai Robival megyek, hanem Makai Gergővel. Geri idén is rengeteget tett azért, hogy versenyezni tudjunk, nagyon sokat segített a csapat életében. 2023-ban a Santa Dominica Rallye-n indultunk együtt, de idén nekem nem fért bele egymás után két verseny. Így úgy döntöttem, hogy a Mikulás Rallye élményével ajándékozom meg Gergőt a sok segítségért, hogy egy hosszabb versenyen, komolyabb körülmények között navigálhat nekem. Ez teljesen más kategóriájú verseny, mint a Santa Dominica, idén három nagylőtéri gyorson, két kilőtéren kell teljesítenünk, míg tavaly négyszer mentünk ugyanazon a hét kilométeres szakaszon.

 

  • 2023-ban nyerni tudtatok együtt, feltételezhetően most is ez a cél!?
  • Természetesen, szeretnénk nagyon jól menni, izgatottan várjuk már a versenyt, reméljük meg lesz az összhang továbbra is köztünk és tökéletesen tudunk majd versenyezni. Első közös viadalunkon Gergő eleinte még be volt feszülve, nagy volt benne a drukk, hiszen egy WRC-ben navigálni komoly feladat, ráadásul nekem is teljesen újak voltak a Santa Dominica-i körülmények. Körről-körre oldódott és alkalmazkodott a körülményekhez, pontosan mondta az itinert, és amikor megbizonyosodott róla, hogy meg tudja csinálni, akkor érződött, hogy egy nagy teher esett le róla. Hibátlanul megcsináltunk a négy gyorsasági szakaszt, sikerült is megnyernünk a versenyt, remélem a Mikulás Rallye is pont ilyen lesz, annak ellenére, hogy komolyabb szakaszokon fogunk menni. Egyébként Gergő egy tapasztalt navigátor, sok verseny van a háta mögött, már R5-ös autóban is, ettől függetlenül a fotózásban világhírű.

 

  • Mint ahogy beszéltél is róla, újra szerepel a kiírásban a Nagylőtér, amit sokan nagyon szeretnek, Te is ezt a tábort erősíted?
  • Nagyon szeretem mindkettőt, de a Kislőtér közelebb áll a szívemhez, mert technikásabb, nem kell annyira gyorsan menni. A Nagylőtér roppant tempós, nagyon sok helyen át kell tolni, akár 180 km/h-val is. Nekem személy szerint egy kicsit hiányzik Várpalota és Kislőd, de alkalmazkodunk a körülményekhez.

 

  • Mit szólsz, hogy jövőre nálunk indul az ERC sorozata, a Rally Hungary helyszíne pedig Nyíregyházáról átköltözik éppen ide Veszprémbe?
  • Ez már régóta érlelődött, hogy a veszprémi, fehérvári pályákon egy jó EB-t, vagy VB-t kellene rendezni, mindig támogattam, hiszen a pályák tökéletesen alkalmasak erre. Ahhoz, hogy ez egy minőségi rendezvény legyen, nagyon sok pénz és munka kell a rendező részéről. Remélem, hogy mindkettő meglesz és egy igazán jó EB futamot tudnak rendezni. Nem titkolt szándékom, hogy szeretnék ezen részt venni, azonban ennek feltételei még nem ismertek, de már megszületett a fejemben az elképzelés, hogy mindenképpen ott szeretnék lenni a rajtnál, és valószínűleg élesben!

Forrás: mikulasrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top