• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ifj. Pethő István: Előfutóként, tét nélkül

AUTO SHOW SLOVAKIA RING 2013. – ÖSSZEFOGLALÓ


A mögöttünk hagyott hétvégén a Slovakia Ringen vizitált a Dynamic Rally Team csapata, ahol az Ifj. Pethő István – Hegyi Imre versenyzőpáros az Auto Show Slovakia Ring 2013. névre keresztelt gálaversenyen állt rajthoz. Mivel a pilótának nem volt érvényes versenyzői licence, így végül csak előfutóként vehettek részt a versenyen, de ez a lényegen most nem változtatott, hiszen tapasztalatszerzésre így is tökéletesen megfelelt ez a hétvége.



Ifj. Pethő István: - Úgy kezdődött, hogy 49-es rajtszámot kaptunk, de aztán kiderült, hogy nincs licencem, úgyhogy gyorsan elétettek két nullát, és csak előfutóként indulhattunk. Az időnket így nem mérték, úgyhogy eredményekről most nem tudok beszámolni, de jót autóztunk, és összességében hasznosnak és tanulságosnak ítélem meg ezt a versenyt. Pénteken mentem egyet édesapámmal, aki megmutatta a féktávokat, és hogy hogyan tartsam íven az autót stb.; ez jó volt. Azt én is vittem másokat, és ez egy jó tanulónap volt, ahogy lényegében a szombat is. Kaptunk egy defektet, tartalékgumink viszont csak slick volt, úgyhogy onnantól elég kalandos volt menni az esőben, és többször is elindult az autó hátulja, de sikerült jól megfogni. A vége felé próbálgattuk a kéziféket is, hogy szokjam, Imi ebben is rengeteget segített. Összességében tanulságos volt ez a két nap, lépésről lépésre haladunk előre.

Hegyi Imre: - Minden jó volt. Egyedül a nevezésnél volt egy kis probléma, mivel kiderült, hogy Kistyutyunak nincs licence, így nem mehetünk csak előfutóként. Ez annyira most nem érintett érzékenyen minket, mivel eleve csak rutinszerzés céljából jöttünk el erre a versenyre, és hogy Kistyutyu szokja az autót. Szerintem nagyon jól boldogult. Pénteken Nagytyutyuval próbálgatták az autót, és utána nagyon hamar ráérzett a féktávokra és minden más apróságra is. A defekt kicsit váratlanul érte, de együtt azt is sikerült jól lereagálnunk, és az esőben is ügyesen korrigált, ahol kellett. Ügyesen ment, látszik, hogy a vérében van a versenyzés, úgyhogy csak gyakorolni kell.


Pethő István: - Örülök, hogy a fiam változatos időjárási és terepviszonyok között tudott menni, mert úgy gondolom, hogy sokat tanult ebből a versenyből. Kívülről úgy tűnt, hogy egészen jól hozzászokott az autóhoz és a váltóhoz is, és sok tapasztalattal gazdagodott. Még egy defekt is színesítette a kihívások sorát, így majdnem minden viszontagságot megtapasztalt egy versenyen belül. Hasznos hétvége volt.


A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:


Landis+Gyr,Halker Kft, Sió Press Kft, Mirelit Depo Kft, Boxudvar Kft, VPT-Group Kft, LGAqua Kft, Vitalade, Sconto Kft, Deverto Solutions, Origo Pack Kft, BaBér Kft., Lemonet Kft, Interswitch, Nero Sped, Duna-Dom 2003 Kft., Shx Gold Kft, Crew Print, Reiger Suspension.cz, Tétény-ker Buderus Dél-Pest Márkabolt.


További információk: www.drt.hu Borbás Bálint, sajtófőnök: +36-30/452-1692 Melléklet: Sajtócélokra jogdíjmentesen felhasználható fotók.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top