• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ferjánczhoz méltó bemutatkozás a Rallycrossban!

A Livewire Team törzstagja, Ferjáncz András az elmúlt hétvégén Slovakia Ringen debütált a FIA CEZ OMV MaxxMotion futamon. Suzuki Swift-tel állt rajthoz, amellyel több gondja is akadt a verseny alatt erő és alkatrészek terén egyaránt. Ezzel ellentétben egy remek versenyt tudhat magáénak.

 

Szia, Andris! Szeretnék gratulálni a Rallycross-os debütálásodhoz. Méltón helyt álltál.

 

Köszönöm szépen! Igen, én is így gondolom, de ne felejtsük el, hogy rengeteg ember segítsége közrejátszott ebben.

 

Látom a mosolyt az arcodon… gondolom, hogy most jön az a rész, amikor kár kérdeznem, mert úgyis elmondod az élményeidet!?

 

Stimmel! Boldogan zártam a hétvégét, a kiesésem ellenére is. De, ne szaladjunk ennyire előre. Az autóról már a beharangozó cikkemben meséltem, sajnos nem változott meg a véleményem... Harmat gyenge paripáról beszélünk és ráadásul technikailag sem bírta a strapát. Mindjárt az első szabadedzésen kifogyott az üzemanyag és eltört a bal első gátló. Csodás kezdés, gondoltam magamban és máris készültem a verseny feladására. Szerencsémre, azonban olyan srácok vettek körül, akik a megoldáson kezdtek dolgozni és 10 percen belül már úton is volt egy új gátló Budapestről. A szombati napot sérült gátlóval teljesítettem, de meglepően jó helyeken végeztem az előfutamokban. Este gátlócsere, másnap rajt. Vasárnap megszületett az első futamgyőzelmem! Nagyon örültem és a továbbiakban, csak egy hajszál választott el a döntőbe jutástól. Az előkelő 3. pozícióból vártam a rajtot az elődöntős futamomban, de sajnos az utolsó előtti körben eltört egy féltengely a Suzukin, így kiállni kényszerültem. Nagyon csalódott voltam, mert minden esélyem meg lett volna a legjobbak közé kerülésbe, de ennek ellenére, nem titkolom, hogy büszkén fejeztem be a versenyt és felemelő érzés volt fogadni az elismerő szavakat, melyekkel illettek a hétvége befejeztével.

 

Milyen érzés murván aszfalt gumival versenyezni?

 

Hihetetlen mit fognak ezek a gumik laza talajon. Szerencsére hamar otthonosan kezdtem érezni magam a murván és sok időt tudtam hozni a többieken ezen a talajtípuson, így sikerült kompenzálnom azt, hogy az autó gyengesége miatt minden rajtban utolsóként jöttem el. Magam is meglepődtem, hogy közel 8 hónap kihagyás után ilyen hamar ráéreztem egy teljesen más versenyautóra és egy teljesen más szakágra.

 

Térjünk vissza egy picit a téged körülvevő társaságra.

 

Hatalmas köszönet illeti Papp Viktort, aki elkísért a versenyre, szervizelte az autót, tanácsokkal látott el és gátlót kerített, hogy tudjam folytatni a versenyt. Egyértelmű, hogy nélküle nem sikerült volna a szuper szereplés. Köszönet Szabó Krisztiánnak, Európa Bajnokunknak, hogy szakmailag támogatott. Szabó Lacinak és a páromnak Barbinak, hogy mentálisan doppingolt. Csendes Zsoltinak és „elmebeteg” brigádjának a csudajó cateringet és a bíztatást. A Livewire Energy Kft tulajának a bátorító sms-eket és a logisztikai segítséget, valamint a meglévő és új partnereimnek a szponzorációt.

Köszönöm a riportot és sok sikert kívánok a következő versenyedhez!

Köszönet a fotóért Laco Wagnernek és Kollár Attilának!

A Livewire Team energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.

Partnereink:

Rics-Cont Business Kft., Print Profi, Bayer Trans Kft., Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Bionectar Kft., Bakery Group Kft., Brucker Plusz Bt., Duex Meta Kft., Duo Metal Kft., www.versenyfelszereles.hu, Mp-Sped Kft., Globál-vill Kft., Aura System Kft., Tomtoys Kft., Játékvár.hu, 3D floor Padlodesign, Vertexpont Bt., Fox Gumi Kereskedelmi Kft., Kamionmosó Plusz Kft., WSW Proding Kft., Olajshop.hu., ASG Szerelvény Kft., Ks Team Consulting Kft., CAD Server Kft., Raiker Kft., Bocskai Kft., Tacho Ker. Bt., Fülöp és Társa Bt., Berger Transport Kft., Hajdúk Építő Kft., Valvoline Hungary., Rio Lámpastúdió Kft., Rubra Art Lounge., Fitness 5 & Gym., Lavina Szerviz Kft., PX-Sport.

LiveWire Team Sajtófőnök: Krizsán Zoltán

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top