• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Új csapat, új autó, új navigátor

Ferjáncz András és Földi Nikolett nem ismeretlen számunkra, de egy autóban versenyezni még nem láthattuk őket. András balszerencsésen indult évét remélhetőleg új csapata, autója illetve navigátora ideális íven fogja terelgetni a jövőben. A LiveWire Mátra RS jó lehetőségnek tűnik számukra a közös munkában rejlő esélyek megismerésére.

Az újdonságokról Andrást kérdeztem.

Láthattunk már BMW-ben, Mitsubishi- ben, Citroen- ben, Renault- ban, most a LiveWire Mátra RS- en egy Honda Civic Type-R-el állsz rajthoz.  Miért döntöttél a Honda mellett?

Szerencsés vagyok, mert sokfajta versenyautót tudtam eddig kipróbálni, ugyanakkor, a megfelelő csapatot, sajnos, eddig nem sikerült megtalálnom. Farkas Kálmán, a Honda tulajdonosa, megkeresett engem (akinek ezúton is hálás köszönet a megelőlegezett bizalomért), felajánlott egy lehetőséget számomra, megállapodtunk és úgy fest, hogy együtt vágunk neki a hátralevő évnek.

Volt már női navigátorod, ha jól emlékszem.  A szóban forgó verseny alatt Földi Nikolett fogja olvasni az itinert. Miért pont Ő? Szereted, ha a lányok diktálják az iramot?

Igen, vannak azok a szituációk, amikor szeretem, ha a lányok diktálják az iramot. Ezek szerint a gyorsasági szakaszok is ide tartoznak. A viccet félretéve, Nikivel a magánéletben egy párt alkotunk. Tudom, hogy profi, precíz, tapasztalt, valamint él - hal a raliért. A hátralévő évre nincsen navigátorom, ezért megkérdeztem, hogy lenne - e kedve beülni mellém a jobb egyben és szerencsére gondolkodás nélkül "igent" mondott. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni tőle és idővel jó eredményeket fogunk elérni.

Hogy-hogy most a LiveWire Racing Team csapatában indulsz?

A LiveWire Racing Team -el sikerült megállapodnom, hogy 2014-ben megpróbálják segíteni a további versenyzéseimet és ez a mátrai sprint a közös munkánk első állomása.

Idén még nem vettél részt sprint versenyen! Mi az oka, hogy a Mátrában mégis rajthoz állsz?

Ebben az évben teljes mértékben a Rally 2-es bajnokságra próbálok koncentrálni, de mivel teljesen új a csapat, az autó és a navigátorom is, úgy gondolom, hogy ez a verseny egy szuper opciót kínál az összeszokáshoz.

Voltál már a tesztelni a Hondát?

Egyelőre még csak, öv és üléspróbán vagyunk túl, az első métereket pénteken fogom megtenni, egy hivatalos teszt keretében. Az autó maximálisan rajt kész állapotban van, itt szeretném megköszönni a rengeteg segítséget Berényi Lacinak és a csapatának, akik mindent megtesznek azért, hogy komfortosan érezzem magam az autóban és a csapatban egyaránt.

Ismered a Mátrakeresztes-Mátraszentimre közötti pályát? Mi a véleményed róla?

Nem versenyeztem még ezen a pályán, de videókon már megnéztem és határozottam állítom, hogy tetszik, lesz gyors és technikásabb része egyaránt, igazi rali pálya. Egy jól megírt itinerrel, biztos vagyok benne, hogy élvezetes lesz rajta a versenyzés.

Mi a célotok a versenyen?

Egyelőre sok ismeretlenes az "egyenlet", szóval az ismerkedés és a tanulás a fő cél, bár szeretném, ha gyorsról - gyorsra tudnánk javítani az időinket és elégedettek lennének velünk mind a szponzoraink, mind pedig az új csapatunk.


Köszönetet szeretnék mondaniFarkas Kálmánnak, aki biztosítja számunkra az új technikát, valamint Berényi Lacinak és csapatának, akik az autó felkészítésért felelősek.  Nagy köszönettel tartozom a Livewire Racing Team- nek, hogy látott fantáziát bennem, valamint az új csapatban és sikerült megnyernem magam mellé, mint új támogató.

Továbbá köszönet.


Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Tel.:06-30-505-20-89

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top