• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Indulunk hegyet mászni Gyurkával

Erdélyi György Székesfehérvár után ismét zsigulival és Dredán György navigálásával vág neki az újabb kihívásnak, mégpedig a LiveWire Mátra RS-nek. Igaz még nem volt ezen a pályán, de jobb1-ben ülő versenyzőtársa már ismert a terepen, így a navigálás miatt már nem fájhat a feje, lábmunkától a bokája.

Az idei évben a Speed Rally Team által megrendezett Cered RS-en Bakó Lászlóval egy autóban már láthattunk téged. Hogy jött az ötlet, hogy ismét a sprint mezőnyét szinesíted a LiveWire Mátra RS-en?


Az igazat megvallva úgy jött az ötlet, hogy engem támogat a LiveWire Energy és mivel a Mátra RS-nek is ő a fő támogatója ezért is döntöttünk a rajthoz állás mellett.

Dredán Gyurival mentettek együtt Székesfehérvár rallyn, sikeres volt a közös munka, hogy most is Ő navigál neked?


Sajnálatos módon Norbi még nem épült fel teljesen sérüléséből, így ő nem tud elkísérni a versenyre, ezért ismét Dredán Gyuri fog nekem navigálni. Ennek én nagyon örülök, hiszen sikeres volt az közös versenyzés Székesfehérváron. Ezen felül fontos megemlítenem, hogy Gyurka rengeteget dolgozott a zsigulin, nagyon sokat tett azért, hogy most itt indulhassunk, illetve a jövőben ő fogja terelgetni a gépet, de még nem tudni hol és ki lesz a navigátora.

Egyik versenyen Citroennel a másikon Ladával indulsz. Ilyen könnyű első kerekesről hátsó kerekesre váltani?

Teljesen más a két autó. Régebben hátsókerekessel mentem, aztán az utóbbi időben a Citroennel, meg is szoktam az első kerékhajtást és most újra a hátsókerekes zsiguli. Mondhatni elég vicces, főleg amikor csúszik az autó vagy padlógázt kell nyomni, vagy el kell engedni. Érdekessé teszik a versenyzést, és remélem, sikeresen teljesítjük a hétvégi kihívást.

Melyik típusú áll közelebb hozzád?

Igazság szerint nem tudok dönteni, mert más az élmény, mind a versenyautó, mind a navigátor tekintetében. Zsigulinál örülök, hogy Gyurkával megyek, állat ahogy navigál, egy paródia az egész, a belsőkamerás felvételeket is visszanézve szakadtunk a röhögéstől. A Citroen és Norbi is több komolyságot követel, így egy teljesen más kategória. Norbi ütemszerűen diktál, és kopog is a sisakomon, ha valami nincs rendben.

Mit lehet tudni az új támogatódról?

Február óta vagyok kapcsolatban a LiveWire-el, Növényi Norbi által vezetett Növényi Sport Akadémiát támogatják. Segítenek a versenyeken busz és trailer tekintetében, és persze kapunk sok cukorkát.


Mi a cél a hétvégi versenyen?

Effektíve nagy bulira és sok nevetésre számítunk, szórakozni megyünk és nem az idő fog számítani, de persze örülni fogunk neki, ha még eredményt is érünk el.


Köszönet a támogatásért!

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top