• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Mesébe illő hétvége a Mátrában!

Utazási iroda szlogenjeként is helytálló mondat ezennel egy kicsit más hiszen, minden tekintetben tökéletes hétvége volt a LiveWire Rally Team párosának Ferjáncz Andrásnak és Földi Nikinek. Az első közös verseny, egy új autóban és egy új csapattal az egyik legjobb pályán, a Mátrakeresztes és Mátraszentimre közötti szakaszon.


Ferjáncz Andrást kérdeztem az élményekről, tapasztalatokról:


Milyen volt a közös munka Nikivel?

Egy szóval: szuper! Nagyon jól éreztem magam Niki mellett, a pályabejárástól kezdve, a versenyautóban töltött időn keresztül, minden percét élveztem a közös munkának. Precízen, pontosan és hibátlanul olvasta az itinert és folyamatosan közölt plusz információkat a pálya állapotának változásával kapcsolatban. Az autó kezelését tekintve is a segítségemre volt a tanácsaival. Olyan érzésem volt a verseny végén, mintha évek óta együtt autóznánk.


Hogy éreztétek magatokat a versenyen?

Minden perc ajándék volt a hétvége alatt. Nagy élmény volt a pálya szélén látni a rengeteg szurkolót. Sokan bíztattak, tapsoltak és elismerően gratuláltak nekünk. A verseny nagyon tetszett, minden gördülékenyen ment, a rendezés hibátlan volt, Fodor Krisztián és csapata kitett magáért. A LiveWire Team nagyon kedvesen fogadott minket, örülök, hogy sikerült összehozni ezt a projektet.


Így a verseny után, mi a véleményed a Hondáról?

Hatalmas pozitív csalódás volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kezes és jó indulatú lesz. Egy N-es autóról beszélünk, de igazi "versenykocsis" az érzés belülről. Lesz folytatás a Hondával.

Sikerült a tervek szerint abszolválni a versenyt?

Úgy gondolom, hogy igen. A tervek szerint a 3. és 4. gyorsra már tudunk gyorsulni és egész jó tempót autózni. Voltak pályarészek, ahol próbálgattuk az autó határait. Kalandunk is és egy elég nagy mentés is volt a verseny vége felé. A hátsó gumik öregek és kopottak voltak, ezért, ahogy melegedett az idő és növeltük a sebességet, kezdett idegesen viselkedni az autó hátulja. Rengeteget tanultunk, sok hasznos kilométert gyűjtöttünk, de kétségtelen, hogy nagyon messze vannak még az autó határai, van hova fejlődnöm, bevallom férfiasan, de kezdetnek hibátlan volt.


Most, hogy először voltál a Mátrába hogy tetszett a pálya?

Nagyon élvezetes volt, határozottan tetszett. Jó lenne, ha hasonló gyorsokon tudnám gyűjteni a tapasztalatokat, jövőre biztosan visszatérünk ide versenyezni.


Mi történt az utolsó gyorson?

A szakasz felénél egyik pillanatról a másikra elfogyott az erő a kocsiból. Nem reagált a gázadásra. Utólag kiderült, hogy valószínűleg pillangószelep probléma lehetett. Sajnos ez ilyen, de egy percig nem szomorkodtunk, széles mosollyal szálltunk ki így is az autóból.

Milyen volt az új csapattal dolgozni?

Hibátlan volt a közös munka. Egy jól felkészített, jól beállított kocsit kaptunk a hétvégére. A csapat maximálisan kitett magáért, rögtön reagáltak minden kérésünkre, észrevételünkre. Örültem, hogy egy olyan tapasztalt pilóta és szerelő áll mögöttem, mint Berényi Laci. Rengeteget tanultam tőle már most. Alig várjuk a következő versenyhétvégét.


Mik a terveitek az év további részére?

Nagyon szeretnék elindulni valamennyi hátralévő rally2-es versenyen. A következő állomás 3 hét múlva Komló. Dolgozni fogok azon, hogy sikerüljön összerakni az következő fél évet.


Köszönet a támogatásért!


Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Tel.:06-30-505-20-89

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top