• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Turán: Orfűn Tesztelünk!

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a hétvégén Orfűn melegít a szezonra – egy Peugeot 207 S2000-es volánja mögött. A páros számára ez valóban teszt lesz, afféle visszarázódás a téli szünet után, s hangolódás az országos bajnokságra, amely során nem titkoltan a bajnoki címet célozzák meg a fiúk

 

Másként nem is lehet.

„Hiányzott már a versenyzés, de szerintem ezzel nem vagyunk egyedül – mosolygott Turán Frici. – Aki szereti ezt a sportot, az hálás minden egyes méterért, amit a versenyautóban eltölt. Így vagyunk ezzel mi is. Az idei szezon előkészítése számunkra arról szólt, hogy találjunk egy olyan csapatot, amelytől profi kiszolgálásra számíthatunk – így esett a választás a Tagai Racing Technologyra, amelytől ezt biztosan megkapjuk.  Tagai Tomiékkal a tavalyi szezon végén, két versenyen már dolgoztunk együtt, elkezdődött egy jó együttműködés, amelyet szeretnénk folytatni.”

A Turán Motorsport pilótája azt is elárulta: az orfűi teszt egy kicsit arról szól majd, hogy kipróbáljanak új beállításokat a Peugeot-n, illetve, hogy kicsit lendületbe jöjjenek, hiszen majd’ három hónap telt el azóta, hogy legutóbb versenyautóban ültek.

 

„Harmincöt kilométer lesz az orfűi versenyen a gyorsaságik össztávja – mi ezt alapvetően tesztre szeretnénk felhasználni – árulta el Turán Frigyes. – Ha minden igaz, eső is várható, aminek most kifejezetten örülök, mert így legalább vizes pályán is kipróbálhatjuk például a gumikat.”

Frici nem titkolja, idén is a magyar bajnoki cím a tét, amelyre tavaly is jó esélyük volt. Hamar kiderült, hogy jó autót választottak, de talán nem a legjobb csapatot, így pedig hiába sikerült tökéletesre a sorozat hajrája, az első három verseny „nullázása” megpecsételte a sorsukat. És még így is felállhattak a dobogóra az év végén – ami a szezonkezdet ismeretében szinte csoda.

„A bajnokság befejezése után kipróbáltuk az S2000-es Peugeot-t, nyertünk vele két versenyt, de az már csak a hab volt a tortán. No és valaminek a kezdete…” – nyilatkozta Turán Frici, akinek továbbra is Zsiros Gabi diktálja az itinert.

A váltás gondolata fel sem vetődött – ők ketten jó néhány éve letették egymás mellett a voksukat, időközben barátokká is váltak, s közösen dolgoznak a céljaikért, ami jelen esetben az abszolút magyar bajnoki cím megszerzése.

Köszönjük a Partnereinknek!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top