• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Az imákat meghallgatták

DYNAMIC RALLY TEAM – 49. Léta-Ker Mecsek Rally

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

 

Másfél héttel a Mecsek Rally kezdete előtt felreppent a hír, hogy Lángi Attila és Veres Gábor mégsem tud rajthoz állni az ORB szezonzáró futamán. A Dynamic Rally Team párosánál technikai probléma lépett fel, a holland szakemberek nem a legjobb segítséget nyújtotta a duónak, de végül az imákat meghallgatták az égiek. Lángiék így magabiztosan állhatnak hétvégén a rajtba, aminek tétje a P14 kategória bajnoki címe lesz.

 

Lángi Attila: A Kassa Rally után elkezdtük a váltóprojektet. Hollandiából rendeltünk alkatrészt a Z4-be, ám az ottani szakik valamit elkevertek, félreértettek, így rossz váltót küldtek el nekünk, amit körülbelül másfél héttel a verseny előtt kaptunk kézhez. Sokáig kétes volt, vajon el tudunk-e így indulni a szezonzáró futamon, de úgy látszik, az égiek meghallgatták az imáinkat, és segítséget küldtek számunkra. A BMW-be már bele is szereltük az új szekvenciális váltót, de ezen kívül máshoz nem nyúltunk – a technika rajtra készen áll.

Ez úton is köszönöm a csapatnak, a barátainknak és a versenyzőtársainknak, hogy szurkoltak értünk és segítettek, dolgoztak azon, hogy ott lehessünk a szezonzáró rajtjában. Sajnos nem valami jó a pályaismeretem, így hiába jártunk már többször a Mecsekben, egyik szakasz sincs meg teljesen a fejemben. A Trefort pusztai gyorsaságin kívül is így nagyban fogok arra támaszkodni, amit Gábor diktál, neki ráadásul van is már tapasztalata az összes szakaszról.

Borítékolni még semmit sem lehet a bajnokság végeredményével kapcsolatban: matematikailag van még esélyünk a P14 kategória bajnoki címére, ám ehhez az kellene, hogy Rafi (Rafael Tamás) kiessen, és mi nyerjük meg az értékelést. A barátunknak nem kívánhatunk ilyen rosszat, de azért mi is hajtani fogunk, ahogy csak tőlünk telik. Persze, ha ezüstérmesek leszünk, akkor sem keseredünk el, de azért a 2. helyért is ugyanúgy meg kell majd küzdenünk, hogy biztosan megtartsuk. Akármi is lesz, a Mecsek Rally jó tesztlehetőséget nyújt majd az új váltó kipróbálására versenykörülmények között. Kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek ezzel a továbbfejlesztett technikával.


Veres Gábor: Szerdán a pályák bejárásával kezdtük meg az idei Mecsek Rallyet. Pénteken a technikai és adminisztratív átvételek után a rajtceremóniával és a prológgal folytatódik majd a programunk. Bízom benne, hogy korán nyugovóra térhetünk péntek este, mert szombaton egész nap az aszfalton fogjuk koptatni a gumikat. Attila ráadásul beteg, így jó lenne, ha a verseny kezdetére ki tudná pihenni magát egy kicsit, és erőt tudna gyűjteni.

Nem babra megy a játék a hétvégén: matematikailag van még ugyanis esélyünk arra, hogy a P14 kategóriában bajnokok lehessünk. Én mindenképp arra fogom ösztökélni Attilát, hogy ne feltett kézzel álljunk a rajtba, hanem padlóig nyomja a gázpedált, és hajtsunk az elsőségért. Minden zavaró tényezőt megszüntettünk körülöttünk, ennek, és az új, szekvenciális váltónknak köszönhetően is úgy érzem, meg lesz az esélyünk arra, hogy jobban, gyorsabban teljesítsünk. Igaz, a murva bajnoki címet már megszereztük ebben a kategóriában, de jó lenne most az ORB-ben is elhódítani Rafi elől, tiszta versenyzéssel.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés

Sajtófőnök: Horváth Judit

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top