• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A viszontlátás örömére

DYNAMIC RALLY TEAM – 42. Kassa Rallye 2016

Lángi Attila – Csáki Richard, BMW Z4 M Coupe

 

Nem alakult gondtalanul Lángi Attila felkészülése a 42. Kassa Rallyera. Igaz, a Baranya Kupán rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a BMW Z4 aszfaltos beállításaival kapcsolatban, de a futamot megelőző héten váratlan műszaki gond lépett fel a kocsinál. Ami pedig ennél is nagyobb fejtörést okozott, az az, hogy navigátorának, Veres Gábornak vissza kellett mondania a részvételt a szlovák futamról. A Dynamic Rally Team pilótája végül egy beugróval teljesíti majd a soron következő ORB fordulót, de örömmel érkezik Kassára, hiszen újra találkozhat majd egy tavaly szerzett kis barátjával.

 

Lángi Attila: Ha a Baranya Kupa előtti felkészülés stresszes volt számunkra, akkor nem is tudok most jelzőket mondani a kassai futam előtti állapotunkra. Az egész azzal kezdődött, hogy a BMW-ben teljesen lemerült az akkumulátor, olyannyira, hogy el sem lehet indítani, illetve már fel sem lehet tölteni. Ez még a kisebbik gond, hiszen alkatrészvásárlással megoldottam a helyzetet. A nagyobbik problémát az jelentette, hogy Gábornak a hét elején vissza kellett mondania a versenyt, munkahelyi elfoglaltságok miatt. Hétfőn és kedden is végigtelefonáltuk a napot, hátha van olyan, akinek kellő tapasztalata van a versenyzéshez, nem idegen tőle a BMW, és rá is ér a hétvégén valamint az azt megelőző felkészülési napokban. Végül Csáki Ricsi volt az, aki el tudta vállalni a beugró szerepét, így vele fogok rajthoz állni a 42. Kassa Rallyen.

A szlovák futamon kétszer már versenyeztem, szép illetve kevésbé szép emlékeim is vannak róla. Két évvel ezelőtt nagyon nyögvenyelősen szerepeltünk, tavaly viszont épphogy lecsúsztunk a kategória első helyéről. Külön öröm számomra, hogy az a kisfiú, akinek a szemüvegét véletlenül eltörtük a kocsink által felvert kavicsokkal, felvette velünk a kapcsolatot, és a családjával együtt meglátogatja majd a csapatunkat a hétvégén. Már nagyon várjuk velük a találkozást, hiszen mindig jó, ha közös élményeket szerezhetünk a nézőkkel.

Csütörtök hajnalban indulunk Kassára, de még a versenyautó nélkül. A futómű-beállításokat végző partnerünk ugyanis csak előtte nap jön vissza a nyaralásból, és csak csütörtök reggel tud dolgozni a BMW-n. Kassán pályabejárással kezdünk, majd pénteken az átvételek után mindössze egy versenyzői felvonulás, shakedown szerepel a programban. Szombaton kora délután rajtolunk, és egészen estig autózunk, 6 gyorsaságit teljesítve. Vasárnap pedig további 7 szakasz vár majd ránk.

Közhelyesnek hangozhat, de az előzmények tükrében a cél most tényleg, de tényleg csak az, hogy célba érjünk, egy totálkárosra nem összetört autóval. A kategóriánkban mindössze négyen leszünk: Rafi mellett még két tehetséges pilóta is rajthoz áll ellenünk. A Nissanokat sötét lovaknak tartom, ahogy hallottam, mindkettőnél motorfejlesztés történt, így kíváncsian várom, mekkora harc alakul majd ki közöttünk. Mindenesetre nagyon örülnék neki, ha nem utolsóként kellene zárnunk a Kassa Rallyet a 4-es kategóriában, és értékes bajnoki pontokkal gazdagodhatnánk.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: www.220volt.hu, www.visualeurope.com, Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top