• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bertalan Márton: Tartozunk magunknak egy jó Mecsek Rallyval

Bertalan Márton–Paizs Róbert, Peugeot 208 Rally4 

Mecsek Rally (2023. június 23–24.) előzetes

 

Bertalan Márton és Paizs Róbert a Peugeot Kupa éléről várhatja a HUMDA Országos Rally Bajnokság harmadik futamát, a Mecsek Rallyt, amely főleg a sofőrnek tartogat sok újdonságot. 

 

Igen szorosan alakul az idei Peugeot Kupa, amely rekordszámú nevezővel rajtolt. Két verseny után az első három helyezettet mindössze három pont választja el egymástól. Bertalan Márton és Paizs Róbert egy győzelemmel és egy harmadik helyezéssel a bajnokság élén állnak, ám nem dőlhetnek hátra, hiszen egy igen komoly versennyel folytatódik a bajnokság. 

 

„Tavaly indultam először a Mecsek Rallyn, de mintha átok ült volna rajtunk, annyi műszaki hibánk volt a Mitsubishivel – mondta Bertalan Márton. – Azért is bosszantott nagyon, mert Pécs városát és a környéket is nagyon szeretem, rendszeres járok ide. Tavaly úgy mentünk haza, hogy tartozunk magunknak egy jó Mecsek Rallyval. Ezt szeretnénk most megvalósítani. 

 

A szezonunk jól kezdődött. Jó döntés volt az ORC-s Mitsubishiről a Peugeot 208 Rally4-re és a Peugeot Kupára váltani. Nagyon szeretem ezt a kis autót, ami ugyan száz lóerővel gyengébb, mint a Mitsubishink volt, de sokkal fejlettebb a futóműve, így közel azonos időket lehet vele autózni. 

 

A Peugeot Kupa nagyon erős, nem csak a rekordszámú nevező miatt, hanem azért is mert sok jó versenyző indul benen. Azt gondolom, hogy egy ilyen mezőnyben már gyorsasági szakaszt nyerni is elismerésre méltó dolog, hát még versenyt nyerni. Nekünk ez utóbbi már megadatott, aminek nagyon örülünk, de nem ülhetünk a babérjainkon. 

 

Tavaly ugyan indultam a Mecsek Rallyn, de az idei pályák közül csak egyen mentem, úgyhogy szinte minden újdonság lesz számomra, de nagyon szeretném megtörni az átkot és végre jó emlékekkel hazatérni a Mecsekből.“

 

Ebben lehet segítségére navigátora, Paizs Róbert, aki már többször versenyzett a Pécs környéki pályákon, sőt állíthatjuk, hogy ez az egyik kedvenc rallyja. 

 

„Többször is indultam már a Mecsek Rallyn, tavaly R5-össel is mehettem rajta – mondja Paizs Róbert. – Nagyon jók a pályák, nem csak a vonalvezetésük, de a minőségük is, jó a rendezés, Árpádtetőn pedig mindig élmény autózni.

 

(Bertalan) Marci nagyon ügyes, megfontolt versenyző, ráadásul még hallgat is rám. Az első két versenyünk jól sikerült, de Pécsre még egy kicsit finomítunk az itinerünkön, hogy még pontosabban tudjunk menni. 

 

A Peugeot Kupa nagyon erős, szoros a verseny, minden egyes pont döntő lehet az év végén, ezért a legapróbb részletek is számítanak.“

 

A Peugeot Kupa állása két futam után:

  1. Bertalan Márton–Paizs Róbert 20 pont
  2. Határ Attila–Éhn Dániel 19 pont
  3. Berta László–Császár László 17 pont
  4. Vogel Adrienn–Maricsek Miklós 9 pont
  5. Viszló Csaba–Szegedi Máté 9 pont
  6. Trencsényi Vincze–Patkó Gábor 8 pont
  7. Németh 8V Péter–Spath Szabolcs 4 pont
  8. Tóth-Gili Tamás–Molnár Mózes 3 pont
  9. Dominik GT–Bán Viktor 2 pont

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top