• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ennyi év kihagyás után csak mellénk áll tán a szerencse…

2015-ben még Rali2-ben indult a Mecsek Ralin Molnár Pisti a Mitsubishivel, szóval nincsen képben a gyorsaságikkal, de majd Novák Balázs segít neki az anyósülésről, hogy ne tévedjenek el. 

 

Milyen autóval csapatjátok a Mecsekben, és ki lesz a navigátorod?

- Az előző versenyhez hasonlóan a Somogyi Zoli autójával megyek, csak most a Novák Balázs kapja meg a főszerepet a jobb1-ben. Gondoltuk a Salgó után legyen egy Mecsek, és akkor marad az ORC – P14, remélhetőleg most is tudjuk hozni a szép eredményt Baluval. Annyi, hogy mi a munkából nem tudjuk úgy ellopni az időt, ahogy szeretnénk, ezért nagyon hajtós lesz nekünk a hét, de majd megpróbáljuk okosan beosztani az időnket. Nincs amúgy ilyen, de olyan jól hangzik – mondja Pisti nevetve. 

 

Akkor a hivatalos teszten sem tudtok részt venni?

- Nem, mert valamelyik kezünkbe bele kell mindig harapni, és úgy látjuk jónak, hogy mi inkább a pályafelírásra fogunk erőteljesen koncentrálni. A teszt meg számunkra az első gyorsasági szakasz lesz. Szeretnénk egyébként mi is tesztelgetni, kilométereket gyűjteni, meg kicsit jobban felkészülni és ráhangolódni, de most sajnos nem tudjuk ezt másképpen megoldani. Van, amikor össze kell húzni a gatyát, és abból gazdálkodni, ami van. Nekünk most, vagyis mindig időből van a legkevesebb, de ezzel szerintem nem vagyunk egyedül.

 

Mikor mentél utoljára Mecsek Ralin?

- Ez egy jó kérdés, nagyon régen. Várjál csak…2015, Rali2-ben a Mitsubishivel, és ha jól emlékszem 3. helyen végeztünk. Szóval úgy is mondhatnám, hogy nem igazán vagyok képben a szakaszokkal ennyi év után, de legalább olyan lesz, mintha egy tök idegen futamot választottam volna. Balu szerintem jobban ismeri, mert talán ment már BMW-vel és nem az őskorban, mint én. Majdcsak összerakjuk, merre hány méter. Ugye milyen jól kitaláltuk pont ezért, hogy a pályabejárásra fektetjük a hangsúlyt…na most már azt is tudjátok, hogy miért – viccelődik tovább Pisti. Árpádtetőre emlékszem amúgy, de a többiről se kép, se hang. 

 

8 év nem sok…most is jó lesz egy hasonló eredmény?

- Persze, a dobogó bármelyik foka jöhet. Kicsit fényt kaptam a múltkor, hogy a Salgó jól sikerült és akkor így jött ez az egész Mecsek láz nálam. Nagyon bízunk benne, hogy a technika most is mellénk áll, és az időjárás sem fog szórakozni velünk, az etapok sem lesznek hosszúak, mert attól kikészülünk Baluval. Jó kis páros vagyunk mi, hasonló elvárások, kicsit…mondom kicsit maximalisták vagyunk, szóval igen jöjjön az eredmény. De ennyi év kihagyás után csak mellénk áll tán a szerencse, ne menjünk már haza kupa meg jó élmények nélkül. 

 

Szöveg: Tiba Anita

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top