• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Tét nélkül, de nem tétlenül várják Velenczeiék a Győr Rally-t! 

2023.09.06. – WHB Győr Rally – beharangozó

 

Az év végi dobogós hely eltávolodott a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párostól, de a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia RS Rally2 versenyautóval induló duó ennek ellenére a dobogón szeretne végezni a hazai versenyükön, a WHB Győr Rally-n. Az előjelek kedvezőek, a teszt jól sikerült, jöhet a győri futam!

Eddig a nógrádi versenyeket tekintette a szécsényi születésű Velenczei Ádám sajátjának, de mióta Győrben él, azóta várja, hogy ebben a térségben is legyen bajnoki futam. Nem kellett sokat várnia, hiszen a HUMDA Országos Rallybajnokság idei ötödik állomásának a folyók városa ad otthont. „Néhány éve már itt élünk és tavaly a kislányom is itt született, úgyhogy elmondhatom: házhoz jön a Győr Rally!” – mondta vidáman Ádám a Szlovákiában megrendezett teszt után. „Igaz, a pályák nagy része ismeretlen számunkra, hiszen olyan régen volt a többsége, hogy akkor még nem versenyeztem, de nagyon várjuk Zsoltival együtt.”

„Jól sikerült a teszt, több, mint 50 kilométert tudtunk menni. Az autót sikerült még jobban rám szabni, az Orsák Rally Sport nagyon jó partner ebben. Eddig is tetszett a Fabia RS, de most így még inkább!” Az autóval eddig nagyon jó részeredményeket sikerült elérnie a párosnak, hiszen a orfűi lecsúszás előtt vezették a Mecsek Rallye-t és Veszprémben is ők nyerték a kvalifikációt.

„Korábbi videókat nézve egyértelmű, hogy nagyon tempós verseny elé nézünk. A Rábaring is nehéz lesz mind a gumik szempontjából, mind pedig a pontos vezetés miatt, hiszen a padkák nagyon tudnak büntetni. Külön öröm a számunkra, hogy lesz városi gyorsasági is, bízom benne, hogy nagyon sokan jönnek ki megnézni minket és a magyar mezőnyt!”

Az esélyeket latolgatva már kevésbé bizakodó a pilóta. „Sajnos az év végi dobogó már nem lehet cél, nagyon sok pontot elvesztettünk idén. Ennek ellenére nagyon készülünk a Győr Rally-ra, szeretnénk jól szerepelni! Szeretem az ilyen lobogós pályákat, és az autó is egyre kezesebb, hála a tesztkilométereknek. Bízom egy jó eredményben, hiszen Zsoltinak és nekem is jó lenne ebben a környezetben jól szerepelnünk!”

A verseny hivatalos honlapja: https://gyorrally.hu/

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiVansza 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top