• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Forddal indul Veszprémben Ákos… 

Jánosa Ákos igaz már ritkábban indul versenyeken, de a Mikulás Ralit idén sem hagyja ki. Most egy Fordot fog kipróbálni murván, ahol Szollár Csabi lesz a navigátora.

 

„Pontosan egy éve ültem versenyautóban, csak akkor Nagy Atival csapattuk a Peugeot-t, és sikerült a dobogó legfelső fokára állni, most viszont Szollár Csabi navigál a Fordban, amivel Hibján Joci szokott menni. Úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy nekünk mit dob a gép, de mi bizakodva állunk majd a rajthoz, aztán meglátjuk mit tudunk kihozni a hétvégéből és az autóból. 

 

Kicsit már kezdett hiányozni ez a fíling, és így ismét a Mikulás Ralira tettem le voksomat idén, bár őszintén megmondom valamiért aszfalton is szívesen mennék most. Általában nekem az év vége ilyen, hogy a munka mellett már be merek vállalni egy kisebb futamot, de rendszeresen nem fér be a fontossági sorrend elejére. Igazából hétvégén Veszprémben is tét nélkül fogunk autózni, megnézzük, hogy nálam mennyire lesz kezesbárány a Ford, de nem görcsölünk rá, egy sima kikapcsolódásnak szánjuk. Nyilván örülnénk, ha végig tudnánk menni, de nem ma kezdtük, tudjuk, hogy a technika ördöge bárkinek beleszólhat a tervébe, és bármikor felül is írhatja. 

 

Én ezeket a pályákat nagyon szeretem, az időjárást meglátjuk, hogy alakul, mert december van, kaphatunk esőt, havat…vagy akár mindkettőt. De majd ahogy mondani szokták, az időjárásnak megfelelően öltöztetjük a verdát. Versenyeztem már egyébként 2020-ban Forddal, csak aszfalton, szóval murván még most fogunk együtt debütálni. A jó hír, hogy Csabi viszont mindig ebben az autóban navigál máskor is, úgyhogy tudni fogja melyik gomb mit csinál – mondta Ákos nevetve. Viccet félretéve, részt veszünk amúgy a hivatalos teszten, hogy kicsit visszarázódjak én is, ismerkedjek a kocsi belsejével, és a beállításokat is rám tudjuk majd hangolni. 

 

Lesznek a kategóriatársak közül kiszemeltjeink, akikhez mérni fogjuk magunkat, de most még nem tudom magam hova belőni, mert rég ültem versenyautóban, és annyi minden befolyásolhatja majd a végkimenetelét egy jó eredménynek. Ha célba érünk, és nem a végén kullogunk, akkor mi meg leszünk elégedve” – nyilatkozta Ákos. 

 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu - Rally Team

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top