• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kettős céllal állunk rajthoz

Két abszolút győzelemmel a tarsolyában mi más lehetne a cél a Ranga-Czakó párosnak, mintsem újabb trófeával térjenek haza egyik kedvenc versenyükről. Nem mellesleg hangolódva a 2024-es idénynyitóra.

 

  • Pár hónap kihagyás után ismét egy murvás versenyen ülsz autóba. Nem is akárhol indulsz, nyári győzelmed helyszínén Veszprémben. Készen állsz?
  • Abszolút elsők lettünk azon a futamon, de nem úgy, ahogy eredetileg terveztük, a sajnálatos esemény miatt az a bajnoki futam nagyon rövid lettL. Sok éve nagyon szívesen járok vissza Veszprémbe, nem tudom igazán megfogalmazni miért, de kedves nekem ez a környék, a pályákat is nagyon szeretjük, a murva versenyeket meg pláne. Már amikor navigátorkodtam is jó eredményeink voltak és sok kiemelkedő eredményt sikerült elérnem sofőrként is, csúnya lenne pécsiként azt mondani, hogy ez a kedvenc versenyem, de a Mecsek Rallye után biztosan a kedvenc helyszínem.

 

  • A napokban vált bizonyossá, hogy ezen a helyszínen indul az ERC 2024-es idénye, akkor ott mindenképpen láthatunk majd Téged?
  • Abszolút az a terv! Janekkal és a csapattal már hegyezzük magunkat mióta pletykaként hallottuk, hogy ott lesz az EB. Ha tudunk versenyezni jövőre, mert ez még mindig lóg a levegőben, akkor nagyon szívesen ott lennénk, és ha már sikerülne az EB mezőnyben szeretnénk indulni. Február közepéig fog eldőlni, hogy hogyan áll össze a hátterünk, a támogatóink továbbra is látnak-e bennünk fantáziát. Úgy érzem, nem állunk rosszul, de még egy-két hónap kell, hogy pontosan lássuk. A lényeg, hogy nagyon várjuk a Mikulás Rallye-t, hiszen már ezt is az EB-re való felkészülésre szánjuk.

 

  • Az autó is felkészült?
  • Igen, időben elkezdtük a Skoda felkészítését, 100%-ig kész áll, megvásároltuk a benzint, a gumit és lefoglaltuk a szállást. Szerintem készen állunk, a háttérben fejlesztettünk egy kicsit, most már van egy saját pályabejáró autónk is, ami eddig problémát okozott. A pályákat alapvetően ismerjük, bár a nagylőtéren ha jól emlékszem csak egyszer mentem, egy Mikulás Rallye-n. A terv az, hogy a hivatalos teszten indulunk, azonban az autón állítani nem szeretnék, mert van egy jó murva beállításunk ami érzésre és az idők alapján is jól működik, úgyhogy csak próbaként autózunk egyet.

 

  • Nagyon nyugodtnak tűnsz, hiszen minden menetrend szerint zajlik és az eddigi eredményeid is azt mutatják, hogy nincs ok aggodalomra.
  • Igazából nem nagyon tudom, hogy a mezőnyben kik indulnak, hogy jön-e esetleg EB résztvevő. Ha csak a magyar indulókat nézem is, nagyon kemény a mezőny, úgyhogy szeretnénk a dobogóért harcolni, így két Veszprém Rallye és két Mikulás Rallye győzelem után.

 

  • Az idei bajnokság kissé foghíjas volt a számotokra, de eredményeket tekintve nem volt rossz.
  • A győri és a nyíregyházi indulás nem volt tervben, de évközben a győri futammal szemeztünk, azonban amikor a Mecsek Rallye-n felrobbant a difink és a váltó is félig, a felmerülő komoly költségek miatt mínuszolnunk kellett. Ezek ismeretében ütemeztük a szemműtétemet is szeptemberre, így a Rallye Hungary később szóba se jöhetett. Sajnos van egy szaruhártya betegségem, így ezt mielőbb műteni kellett, hogy megelőzze a további látásromlást. Jobban nem látok, de a Mikulás Rallye-ra már újra használhatok kontaktlencsét, amiben nekem komfortosabb a vezetés.

Forrás: mikulasrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top