• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kettőből kettő

HIDEG RALLY TEAM – 40. Lavanttal Rallye, 2016. április 8-9.

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Újabb sikeres nemzetközi szereplésen van túl Hideg Krisztián és Kerék István. A páros az április 8-9-ei, 40. Lavanttal Rallyen tovább tudta erősíteni vezető pozícióját a Mitropa Kupa értékelésében, miután a második fordulón is győzelmet aratott. A mérleg így 2/2.

 

Hideg Krisztián: Az történt, amire számítottunk: nehéz verseny kerekedett a Lavanttal Rallyeból. Megint úgy jártunk, hogy a tréning már száraz körülmények között volt, de mire elrajtolt a mezőny, addigra leszakadt az eső, és teljesen megváltoztak a viszonyok. Emiatt egy kicsit mi is óvatosabban kezdtünk, de az első két szakasz után felismertük, hogy ez a tempó nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a Mitropa Kupát. Rákapcsoltunk, és így sikerült előrelépnünk az 5. pozícióba, onnan vártuk a másnapi folytatást.

Szombaton 130 versenykilométer várt ránk, néhol szemerkélő esővel. A második napot úgy kezdtük, hogy a Subaru Impreza R4-essel induló Manuel Kößlerhez képest 25 másodperc hátrányunk volt a Mitropa értékelésében. Eldöntöttük, hogy igyekszünk minél többet kiautózni a Mitsubishiből, hogy egyre közelebb kerüljünk német ellenfelünkhöz. Két gyorsaságin behoztunk 7-8 másodpercet, és valószínűleg Kößler is érezte a nyomást, ugyanis a 7. gyorson hibázott, becsúszott valahova, és össze is törte az autója elejét és hátulját is. Olyan szerencséje volt, hogy akkor még tudta folytatni a menetelést, de a vezetést így is át tudtuk venni tőle. A 10. szakaszon dőlt el végül a játszma, amikor is a Subarusra több mint fél percet tudtunk verni, id. Hermann Gassnerre pedig még +20 másodpercet. Ez a hosszú gyors mindenkinek új volt, ezért volt az a taktikánk, hogy inkább ezt nyomjuk meg, hogy a végén egy kicsit lazítani tudjunk – a Power Stage ugyanis egy extra nehéz, technikás, 27 kilométeres útszakasz volt.

Tökéletes versenyünk volt, műszaki hiba nélkül tudtuk teljesíteni a 40. Lavanttal Rallyet. Ha az osztrák bajnoki értékelést nézzük, ott is csak két R5-ös és két WRC tudott megverni bennünket, ami úgy gondolom, abszolút vállalható eredmény. A mostani győzelmünkkel pedig megerősítettük a Mitropa Kupa értékelésében a vezető pozíciónkat. Ezek után alig várom a májusi, opatijai fordulót, ami már könnyű hazai megmozdulás lesz.



Kerék István: Míg tíz éve mi és a többi Mitsubishis alkottuk a topkategóriát, addig most már sokkal nehezebb dolgunk van, ha fel akarjuk venni a versenyt a WRC-kkel, R5-ösökkel. Ráadásul az elejétől a végéig nagyon szűk, technikás szakaszokon kellett helyt állnunk, nem tudtuk és nem is vehettük lazára a menetelést. Az időjárási körülményekhez is folyamatosan alkalmazkodnunk kellett, de úgy érzem, jól vettük a próbákat, megfelelő gumitaktikát választottunk minden esetben. Egy kivétel volt csak: az első nap 3. szakaszának rajtja előtt vettük észre, hogy defektet kaptunk. Mindez már a gumimelegítés után volt, már épp be kellett volna öltöznünk. Krisztiánnal másfél perc alatt ki tudtuk cserélni a kereket – hála a professzionális szerszámoknak –, igaz, ez vágatlan volt. Érdekes volt így az autózás azon a szakaszon, hiszen míg jobb elöl vágatlan gumi volt, addig a másik három abroncs abszolút az esős körülményekre megfelelő volt.

Szerencsére Gassnerre most nem kellett nagyon figyelnünk, viszont a Subarus Kößler komolyan feladta a leckét. Szerencsére fel tudtuk szívni magunkat, és a javunkra tudtuk fordítani a meccselést.

Most jöhet a jól megérdemelt pihenésünk, majd május 6-7-én újra egy fontos szereplésünk lesz. Opatijaban a Mitropa Kupa és a horvát bajnoki pontokért fogunk megküzdeni.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Floren Cosmetics Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top