• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Fék nélkül a zágrábi hegyekben

HIDEG RALLY TEAM – 42. INA Delta Rallye, Zágráb, 2016. június 10-11.

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Tavalyihoz hasonló eredményt, vagyis győzelmet szeretett volna elérni a zágrábi, 42. INA Delta Rallyen Hideg Krisztián. A kaposvári pilótát és segítőjét, Kerék Istvánt azonban – az előző, velenjei fordulóhoz hasonlóan – most sem fogadta kegyeibe Fortuna. Már az első gyorsasági szakaszon műszaki hiba lépett fel a Mitsubishi Lancer Evo IX-esben, ami a célig végig kísérte a párost. A zágrábi hegyekben fék nélkül szerezték meg a horvát bajnoki és az ERT értékelés 2. pozícióját Juraj Sebalj mögött.

 

Hideg Krisztián: Sajnos ez a verseny sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna: ismét másodikak lettünk a horvát bajnoki és az ERT értékelésében is. Egész hétvégén műszaki hibával küszködtünk, miután az első gyorsasági 15. kilométerénél elment a fékünk, és folyamatosan folyt az olaj a kocsiból. Hiába cseréltük ki a hibás alkatrészt, csak átmeneti megoldást nyújtott, a probléma később újra fellépett az autónál. Kalandossá is vált így a versenyünk, egyszer például félre is kellett állnunk a gyorsasági szakasz közepén, hogy utána tudjuk tölteni az olajt a kocsiban, mert fék nélkül necces lett volna leindulni a hegyi gyorsról… Sebalj itt több mint egy percet vert ránk, s valószínűleg itt dőlt el a meccs, ennek köszönheti a horvát bajnok azt, hogy 30 másodperccel nyerte meg előttünk a zágrábi futamot.

Persze, ha ilyen szempontból nézzük, akkor nem is olyan rossz ez a 2. hely, de én mégis csalódott vagyok. Ez a fékprobléma már Velenjében jelentkezett a Mitsubishinél, de azt hittük, orvosolni tudtuk a hibát – most viszont úgy látszik, tévedtünk. A következő projekt így az lesz, hogy teljesen szétszedjük az autót, és megkeressük a probléma forrását, valamint rögtön új szívet, motort is kap a kocsi.

Ezen a technikai problémán kívül semmi mással nem volt gondunk. Végre jól gumiztunk, a változó időjárási körülmények között is megfelelő gumitaktikával voltunk kint a pályán, aminek köszönhetően Sebaljtól is meg tudtunk lépni egy-egy szakaszon. Bízom benne, hogy a Mitsubishi nagy felújítása után már nem kell ilyen dolgok miatt törnünk a fejünket, és a Baranya Kupán már magabiztosan, a győzelem reményében állhatunk majd rajthoz. Azt a versenyt ugyanis mindenképp hoznunk kell, hiszen a Mitropa Kupa részét képezi, ahol nem szeretnénk elveszteni a vezető pozíciónkat. Komló előtt azonban jó lenne beiktatni még egy futamot, ahol éles körülmények között tudnánk kipróbálni az „új” kocsit, hogy inkább ott jöjjenek elő a problémái, a rossz beállításai, mint egy olyan versenyen, aminek komoly tétje van számunkra.



Kerék István: Esélyesek lehettünk volna a zágrábi győzelemre, de sajnos Fortuna most nem állt mellettünk. Juraj Sebalj mellett még két páros volt, akikkel komoly csatákat tudtunk volna vívni, ám az egyikük árokban végezte, a másik alatt pedig megállt a versenygép motorja. A horvát bajnokkal így csak mi tudtuk tartani a lépést, mögöttünk a harmadik helyezett duó 8 perces hátrányban volt.

Csalódott vagyok én is, hiszen győznünk kellett volna ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a vezető pozíciónkat a horvát bajnokságban. Persze, még így sem veszett el minden remény, hiszen hátra van még két forduló Horvátországban, amelyek közül az egyik dupla szorzós lesz. Ahhoz pedig, hogy matematikai esélyünk maradjon a horvát bajnoki cím megszerzésére, meg kell majd nyernünk ezt a poreci viadalt.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., Mol-Tech, Euroll Kft., Köz-Meg-Vill Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top