• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Az állandóság jegyében – Teszt Rallye, Orfű – 2014

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY csapata 2014-ben változatlan felállásban folytatja rally-s tevékenységét. A hangsúly továbbra is az európai „hadszíntér”, azaz az ERC sorozat, de a program kiegészül az ERT (European Rally Trophy) számos futamával, továbbá megszokott módon néhány hazai versenyen való részvétellel, elsősorban tesztelés céljából. Az elkövetkező hétvégén, Orfűn megrendezésre kerülő „A 123” Teszt Rallye ehhez éppen tökéletes alkalomnak ígérkezik a külhoni erőpróbák előtt.  


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna az elmúlt évek közös sikerei és maradandó élményei után 2014-ben is folytatja a közös versenyzést. Az IRC-n, később ERC-n való részvétel után belekóstolnak egy újabb sorozatba az European Rally Trophy elnevezésű regionális kontinensviadalba. A részben korábbi Világbajnoki, Európa bajnoki futamokat tartalmazó erőfelmérő első megmérettetése éppen egy korábbi legendás VB futam, a San Remo Rallye lesz, amelyre április legelején kerül sor.

Előtte azonban immár hagyományosan részt vesz a csapat az Orfűn megrendezendő év eleji aszfaltos tesztfutamon, melynek alkalmával Puskádi Janiék harmadik szezonjukat kezdik a top-kategóriás Skoda Fabia Super 2000-el. Az autó teljesen megújulva áll majd a rajtvonalra és versenyzőpárosa már alig várja, hogy belülről hallgathassa a Fabia jellegzetes ordítását. J Végre elkészült a csapat új, komoly megjelenésű szervizkamionja is, amely lényegesen kényelmesebb „otthont” jelent majd a versenyzők valamint az Őket segítő technikai személyzet számára a szervizparkokban.

A teljes évad programja még nem kristályosodott ki, a további futamok helyszíne majd attól is függ a Puskádi – Gódor páros számára, hogy versenyautójuk mikor lesz „szabad”. Mivel több neves pilóta is jelezte szándékát a Fabia Super 2000-es kölcsönzésére, így Janiék is az autó programjának megfelelően döntenek majd a további versenyeken való indulásról. Az ERT-n való részvétel azért is merült fel, mert így számos új helyszínt is megismerhetnek a versenyzők, ami mindig nagyszerű kihívást jelent.

Az EROSOL HONDA CIVIC TYPE-R, a „csapat a csapatban” 2014-ben szintén a régi összeállításban készül a tavaly megszerzett Európa Bajnoki cím megvédésére. Bessenyey Zoli és Nyírfás Juli már idén teljesítette az első ERC futamot Ausztriában, ahol ugyan vezették a kategóriát, de egy kis balszerencse után végül győzelem nem született, pontszerzés viszont igen. Az orfűi tesztversenyen Ők is ott lesznek az R 3-as Hondával, ami számukra azért fontos, mert nem sokkal utána indulhatnak is Görögországba az Akropolisz Rally-ra. A legendás korábbi VB futam idén az ERC sorozat része. Rendhagyó módon aszfaltos szakaszokat is tartalmaz a megszokott brutális murvás gyorsok mellett, így Zoliék számára szintén ideális tesztlehetőség lesz az orfűi verseny.

Az állandóságok mellett persze az idei szezon bővelkedni fog újdonságokban is. Új helyszínek, új kihívások, új feladatok és visszatérő régi kedvencek egyaránt színesítik majd a csapat életét 2014-ben. Ezúttal is mindenkit szeretettel várunk Orfűre, az idei első komolyabb hazai rally-s megmozdulásra, a pálya szélére és a szervizparkba egyaránt. J

 

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY és az EUROSOL – HONDA Civic Type-R ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen itthon és az ERC sorozatban.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top