• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hazai pályán a nemzetközi mezőnnyel szemben

HIDEG RALLY TEAM – Int. Baranya Kupa 2016

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

„A rally nem olyan, mint az úszás, hogy mindenkinek ugyanolyan kemény vagy lágy a víz. Az autósportban rengeteget számít a pályaismeret” – mondja Hideg Krisztián, aki a hétvégén abszolút hazai pályán szerezhet előnyt a Mitropa Kupa-beli ellenfeleivel szemben. A kaposvári pilóta és segítője, Kerék István az Int. Baranya Kupán áll rajthoz augusztus 12-14-én, ahol az egyetlen elfogadható eredmény számunkra csak a győzelem lehet.

 

Hideg Krisztián: A Weiz Rallye után megint nagyon felmérgesítettem magamat, hiszen ismét egy vadonatúj alkatrész mondta fel idő előtt a szolgálatot. Emiatt megint teljesen felújítottuk a Mitsubishit: többek között új motort, turbót, sebességváltót, féltengelyeket, hátsódifferenciált is kapott, sőt, még 20 db abroncsot is beszereztünk. Mivel a Baranya Kupán az M csoport szabályai számítanak, ezért egy kicsit át is kellett alakítani az autót: más szűkítőt, sebességváltót engednek itt meg, mint egy homológ FIA ERC vagy ERT versenyen. Tovább is fejlesztettük a kocsit, ami így már alkalmas lehet a győzelemre – de pontos részleteket erről még nem árulok el, legyen meglepetés.

Ezek után nem foghatunk semmit sem arra, hogy nem volt 100%-os a felkészülésünk. Eddig se vettük félvállról a tréningeket, de most még jobban ráfeküdtünk erre is, hiszen szeretnénk mindent megtenni a siker érdekében. Meglátjuk, mennyire válnak a javunkra, hogy lesz esélyünk felvenni a kesztyűt a helyi sprintesekkel szemben. A nagy ellenállást is most inkább tőlük várom, nem a nemzetközi mezőnytől.

A rally nem olyan, mint az úszás, hogy mindenkinek ugyanolyan kemény vagy lágy a víz. Az autósportban rengeteget számít a pályaismeret. A Mitropa Kupa többi résztvevőjével szemben jókora előnyünk lesz, hiszen mi már 20 éve versenyzünk ezeken a pályákon, ráadásul én nem is lakok olyan messze a Baranya Kupa helyszínétől. Eddig mi voltunk kvázi hátrányban, hiszen akkor a többiek autóztak ismerős terepeken, de szerencsére akkor is ugyanolyan jól helyt tudtunk harcolni velük. Most majd kiderült, mit mutat majd a kép, hogy nekik kell idegen közegben versenyezniük. Nekünk viszont csak egyetlen célunk, egyetlen elfogadható eredményünk lehet – ez pedig a győzelem.

 

Kerék István: A Mitropa Kupa értékelése a prioritás számunkra, arra koncentrálunk teljes erővel. Mivel azonban a sorozatban kapott pontszámokba beleszámít az is, hogy összetettben hányadik helyen végzünk, ezért az lenne az ideális, ha abszolútban mi minél előrébb lennénk, míg a Mitropa ellenfeleink jóval mögöttünk zárnák a futamot. Jókora pontkülönbséget tudnának a többiek, vagyis a sprintesek, kiautózni nekünk, ha meg tudnák előzni a nemzetközi mezőnyt az összetett értékelésben. Főleg Gassnerrel szemben lenne ez nagyon előnyös számunkra. Főleg, mivel az ellenfeleink idegen terepen versenyeznek, ezért nekik +10 pont jár majd ezért a futamért a bajnokságban – ahogy azt anno mi is megkaptuk, mikor külföldön versenyeztünk.

A Baranya Kupán, a lazább szabályok miatt, sokkal erősebb autók várhatóak, mint a mi Mitsubishink. Emellett a pilóták is igen rutinosak, tehetségesek, jól ismerik az itteni pályákat. Elég, ha csak a Ranga fivérekre, Kovács Antira, Matics Misire vagy Ollé Sasára gondolunk. Komoly harcot várunk velük szemben is. Felesleges kockázatot azonban nem fogunk vállalni az abszolút győzelemért, a legfontosabb az, hogy célba érjünk, és a Mitropa Kupában elsőként végezzünk, hogy tovább növeljük az előnyünket a pontállásban.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., Mol-Tech, Euroll Kft., Köz-Meg-Vill Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top