• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A legkomolyabb kihívás

HIDEG RALLY TEAM – Croatia Rally, Porec

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Hideg Krisztián mindig is szerette a kihívásokat, ami az idei EB futamok alkalmával meg is adatott neki. Még nagyobb próba volt számára az a horvát bajnoki forduló, amit szeptember elején, Zágrábban rendeztek. A hétvégén viszont az eddigi legnagyobb feladatot kell teljesítenie a poreci Croatia Rallyn, ahol ugyancsak az előkelő helyezés lenne a cél – de közben több nagy ellenfél is sorban áll a dobogós helyezésekért.

 

Hideg Krisztián: Szeretjük a nehéz kihívásokat – ezért is neveztünk most a poreci Croatia Rallyra. Szerdán már pályát jártunk, és tapasztaltuk is, hogy most se lőttünk mellé: iszonyatosan nehezek a pályák. Nem is tudom eldönteni, melyik lesz a legnagyobb falat. Utoljára a 2000-es Korzika Rallyn, valamint az idei ír EB futamon kellett szembenéznünk hasonló kihívásokkal. Rengeteg bukkanó, szűk utak, felhordások és fehéraszfalt „színesíti” a szakaszokat – igazi rallypályák, és pont azért vagyunk itt, hogy ilyen körülmények között versenyezzünk.

A sport élménye mellett azonban mindenképp szeretnénk szép eredményt is elérni. A lecke azonban nem csak a pályák miatt lesz feladva – komoly mezőny gyűlt össze a hétvégi futamra. Rajthoz áll az ifjabb Hermann Gassner, Murat Bostanci és a múltkori ellenfelünk, Juraj Sebalj is, valamint Kovács Antiékra, Puskádi Janiékra és Bessenyei Zoliékra is figyelnünk kell majd.

A remény hal meg azonban utoljára, mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól menjünk! Persze, csak okosan, hibázni és felesleges kockázatot vállalni ugyanis nem szeretnénk. A Mitsubishit legjobb tudásunk szerint készítettük fel a futamra, ahogy kipróbáltam múlt héten, minden rendben is van vele. Teljes erőbedobással tudunk majd így a rajtba állni vele pénteken.


Kerék István: Nem is gondoltam volna, hogy ilyen komoly szakaszok várnak majd ránk a poreci bajnokin – még a zágrábi fordulónál is nagyobb kihívás lesz. Ám amilyen nehezek a szakaszok, olyannyira élvezzük is a menetelést rajtuk. A mezőnyben talán mi vagyunk az egyetlenek, akik kopaszok, hiszen még nincs tapasztalatunk erről a vidékről. Ennek ellenére nem állunk a rajtba feltett kézzel, mindent elkövetünk majd azért, hogy most is a maximumot hozzuk ki magunkból és a technikából. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy ez nem csak rajtunk fog múlni: sok múlik azon is, hogy milyen időjárási körülmények fognak uralkodni a hétvégén. A jelenlegi erőjelzések szerint viszont mindenre fel kell majd készülnünk.

A programban a szerdai és a csütörtöki nap a pályabejárásé valamint a rajtceremóniáé, péntek kora délután lesz a hivatalos tesztünk, majd délután 5-kor elrajtolunk az első gyorsasági szakaszon. Két-két szürkületi illetve éjszakai gyors vár ránk pénteken, majd szombaton reggeltől estig koptatjuk majd az aszfaltot.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Szerviz, Finlux, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Floren Cosmetics Kft., Moltech Kft., Eu-Roll Kft., Gumi Pont Kft., Aszú Étterem

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top