• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Monaco, te csodás

Forma-1-es beharangozó

Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

  1. május 26.

 

 

A legpatinásabb európai helyszínére látogat el a hétvégén a Forma-1 az Emilia Romagna Nagydíj után pihenő nélkül. A szezon hosszú, a cirkusz nem pihenhet, s a hétvégén már a Monacói Hercegségben a szokásos időpontban állnak rajthoz az autóversenyzők, azaz 2022-től kezdve nem különbözik a hétvége lebonyolítási rendje Monacóban sem. A versenynaptár legrövidebb és leglassabb futama következik.

 

Hagyományosan Monacóban csütörtökön tartották a máshol pénteken megszokott eseményeket, s a péntek pihenőnapnak számított. 2022-től azonban itt is pénteken rendezik az első edzésnapot, ebben már nem kivétel ez a futam.

 

Monaco a Forma-1 koronaékszere. Így a csapatoknak és a pilótáknak nagy presztízzsel bír egy monacói győzelem. A szokatlan és az új, nagyobb versenyautók számára különösen szűknek ígérkező utcai versenypályán nemegyszer borul a papírforma, s egészen váratlan győztesek is születhetnek. Ezen a helyen tényleg a pilóták tudása a mérvadó, s nem annyira az autóik teljesítménye.

 

Hét verseny telt el az idei versenyszezonból, s Max Verstappen ugyanolyan formában van, mint tavaly. Idén kétszer elhappolták előle a győztes trófeát, de ötször azért felállt a dobogó tetejére. Legutóbb Imolában is, ahol domináns teljesítménnyel megnyerte a futamot. Lando Norris megszorongatta ugyan az egyre jobb és jobb formáját nyújtó McLarennel, de végül mégis a hollandnak állt a zászló. 2020 óta egyedül Red Bull pilóta nyert Monte-Carlo utcáin, s ez várhatóan idén sem lesz másként. 


Fotó: AmberPR

A verseny és a pálya

 

A szűk és kacskaringós utcák miatt elég kicsi Monacóban az átlagsebesség, ennek ellenére a versenyautók helyenként 290 km/órás sebességet is el tudnak érni. Utcai pálya lévén, itt nincsenek kavicságyak és a szűk utcák miatt nincs hely a hibázásra. Aki mégis megteszi, az nagy árat fizethet, akár azt, hogy kiesik a versenyből. A motorerő nem játszik nagy szerepet, de fontos, hogy az autóknak jó legyen a húzásuk a kanyarokból kijövet és ami még fontosabb, hogy jól vezethetőek legyenek.

 

Technikai szempontból fontos, hogy a versenyautóknak nagy legyen a tapadása. A pálya finom tavaszi autóbeállítást igényel. A Grand-Hotel kanyar a verseny leglassabbja, amelyet nagyjából 40 km/órás sebességgel vesznek be a pilóták. A pálya leggyorsabb része a híres alagút, ahol a sebesség akár a 300 km/órát is elérheti.

 

A 78-körös Monacói Nagydíj május 26.-án 15 órakor veszi kezdetét. A pálya hossza: 3,337 km, a teljes versenytáv 260,286 km. 

 

2023-ban Max Verstappen (Red Bull) nyerte meg a futamot. Ideje 1:48:51.980 volt. A második helyen Fernando Alonso (Aston Martin) ért célba, míg a bronzérmes hely Esteban Oconé (Alpine) lett. A körrekordot Lewis Hamilton (Mercedes) tartja 2021-ből. A brit pilóta ideje 1:12.909 volt.

 

Forrás: facebook.com/amberprkft/

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. június 13., csütörtök

    Hibjánék szeretnének fokozatosan gyorsulni… A diósgyőri célba érés után újra motivált a Hibján Joci – Szollár Csabi duó, akik izgatottan várják a Mecsek Ralit. Kilométerek és tapasztalatok gyűjtése a terv a fiúknak, de azért…
  • 2024. június 13., csütörtök

    Az erdei részek és az esti gyorsok lesznek a sorsdöntők Pécsett Velenczei Ádám szerint Mecsek Rallye – összefoglaló Rosszul kezdték a szezont, de a második futamon már dobogón állhatott a Tenkes Rallye Team párosa. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a BERÉNYI RACING által felkészített…
  • 2024. június 13., csütörtök

    Kronome Ákos: Elkövetünk majd mindent a jó eredményért! Még szinte ki sem hűlt a Fabia R2-es motorja, máris harcba áll az újabb kupákért az 57. Mecsek Ralin. Ákossal, a bal1-el beszélgetek. Előkelő második helyen végeztetek a II. Diósgyőr…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top